LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CILJ JE BOLJA PRIPREMA ZA TRŽIŠTE

Studenti građevine iz Rijeke u sklopu kolegija Upravljanja projektima koristit će se inovativnom platformom

Cilj kolegija „Upravljanje projektima” usmjeren je na stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja upravljanja projektima, a uvođenje VOLUM3-a u nastavni proces kolegija ima za cilj rezultirati boljom pripremljenosti budućih inženjera za rad na građevinskim projektima.

Cilj kolegija „Upravljanje projektima” usmjeren je na stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja upravljanja projektima, a uvođenje VOLUM3-a u nastavni proces kolegija ima za cilj rezultirati boljom pripremljenosti budućih inženjera za rad na građevinskim projektima.

U utorak je na Građevinskom je fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, kao uvod u studentske obaveze zimskog semestra, održano predstavljanje kolaboracijske platforme VOLUM3.

Naime, korištenje ove platforme postaje dio seminarskog zadatka kolegija „Upravljanje projektima” u sklopu 1. godine diplomskog studija Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

VOLUM3 je nastao sinergijom entuzijazma i stvarnih potreba sudionika građevinskih projekata kao odgovor na probleme upravljanja koji se javljaju tijekom projektiranja i gradnje. Stvaranje platforme pokrenuto je 2017. godine, u suradnji i uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Europskog strukturnog i investicijskog fonda, uz pomoć Studija 3LHD, jednog od najpoznatijih hrvatskih arhitektonskih ureda.

Riječ je o platformi koja omogućava lakoću razmjene informacija, sigurnost podataka, uštedu vremena, smanjenje rizika i troškova kroz cijeli životni ciklus građevine. Platforma trenutno podržava više od 2000 aktivnih korisnika koji kroz VOLUM3 transparentno upravljaju rokovima, zadacima i odgovornostima pojedinih suradnika na projektu. Podaci su pohranjeni u oblaku, uvijek dostupni i sigurni.

Za Građevinski fakultet u Rijeci suradnja s VOLUM3 timom je vrlo značajna u ovo vrijeme potpune digitalizacije upravljanja tijekom projektiranja, gradnje i eksploatacije. Vrlo je važno da studentice i studenti budu već tijekom studiranja uključeni u najnovije tehnologije, a u ovom slučaju će kroz svoje zadatke na realnom projektu moći upotrijebiti najnoviju verziju kolaboracijske platforme koju trenutno upotrebljavaju neke od najvećih tvrtki, naglasio je dekan Građevinskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić.

Cilj kolegija „Upravljanje projektima” usmjeren je na stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja upravljanja projektima, s naglaskom na interdisciplinarni pristup upravljanja građevinskim projektima. Uvođenje VOLUM3-a u nastavni proces kolegija u želji poboljšanja kompetencija studenata i standarda studiranja, konačno treba rezultirati boljom pripremljenosti budućih inženjera za rad na građevinskim projektima.

Za Građevinski fakultet u Rijeci suradnja s VOLUM3 timom je vrlo značajna u ovo vrijeme potpune digitalizacije upravljanja tijekom projektiranja, gradnje i eksploatacije. Vrlo je važno da studentice i studenti budu već tijekom studiranja uključeni u najnovije tehnologije, a u ovom slučaju će kroz svoje zadatke na realnom projektu moći upotrijebiti najnoviju verziju kolaboracijske platforme koju trenutno upotrebljavaju neke od najvećih tvrtki, naglasio je izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić, dekan Građevinskog fakulteta u Rijeci.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA