LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski parlament

Stažiraj u srcu Europe

Ponovno je otvorena mogućnost stažiranja u Europskom parlamentu. Ako već niste odradili staž, ovo je prilika za vas.

Ponovno je otvorena mogućnost stažiranja u Europskom parlamentu. Ako već niste odradili staž, ovo je prilika za vas.

Europski parlament otvorio je mogućnost stažiranja u Glavnom tajništvu kako bi se stažisti bolje upoznali s ulogom Parlamenta i njegovim aktivnostima. Četiri su mogućnosti: staž za osobe sa sveučilišnom diplomom, stažiranje u svrhu stručnog usavršavanja, prevoditeljski staž za osobe sa sveučilišnom diplomom i staž za prevoditeljsko osposobljavanje.

Staž za osobe sa sveučilišnom diplomom otvoren je u tri kategorije: opći smjer, novinarski smjer i smjer Nagrada Saharov. Opći smjer otvoren je svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete, novinarski je namijenjen svima koji već imaju profesionalno iskustvo, a treći je osmišljen s idejom da se stažistima pruži uvid u djelovanje Parlamenta u korist ljudskih prava.

Potencijalni kandidati moraju biti državljani Europske unije ili države kandidata za pristup. Trebaju biti punoljetni. Izvrsno poznavanje nekog od službenih jezika Unije također je uvjet. U obzir dolaze samo oni koji nisu već prije odradili staž.

Svake se godine prijavi oko 25 tisuće kandidata, a od njih bude odabrano 600. Uz zadovoljavanje istaknutih uvjeta, trebaju ispuniti elektronički obrazac za prijavu. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na mrežnoj stranici Europskog parlamenta.

FOTO: FLICKR