LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata komunikologije

Simpozij na temu "Politička komunikacija u predizbornoj kampanji"

Simpozij "Mediji na drukčiji način" održat će se na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj 5. svibnja, u dvorani Zagreb u 10 sati. 

Simpozij "Mediji na drukčiji način" održat će se na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj 5. svibnja, u dvorani Zagreb u 10 sati. 

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna u suradnji s Odjelom komunikologije Hrvatskih studija, već osmu godinu zaredom organizira simpozij Mediji na drukčiji način.

Simpozij će se održati na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj 5. svibnja, u dvorani Zagreb u 10 sati. Ovogodišnja je tema simpozija Politička komunikacija u predizbornoj kampanji.

Simpozij će otvoriti prof. dr. sc. Dražen Lalić koji će održati predavanje na temu Četvrt stoljeća izbornih kampanja u suvremenoj Hrvatskoj. Prof. dr. sc. Smiljana Leinert Novosel potaknut će na razmišljanje temom Uspjeh na izborima – dobra komunikacija političara ili…?. Treći je predavač Gordan Turković koji će predstaviti primjer političke kampanje u predavanju Šibeniče, probudi se. Vrime ti je! – primjer političke kampanje.

Uz stručne predavače, predavanja će održati i studenti komunikologije Matej Beluhan i Silvija Kovačić na temu Izvještavanje hrvatskih dnevnih novina o predsjedničkim kandidatima tijekom predizborne kampanje 2014./2015. i Vida Peterlik temom Krizno komuniciranje političkih institucija na primjeru Vlade.

Program simpozija završit će panel raspravom Uloga društvenih mreža u političkoj kampanji. U panel raspravi sudjelovat će mr. sc. Aleksandra Kolarić, Nataša Zečević i Krunoslav Vidić. Moderatorica panelice bit će doc. dr. sc. Jelena Jurišić.

U sklopu simpozija, kao i svake godine, organiziran je natječaj za najbolji likovni uradak, fotografiju i pisani rad. Autore najboljih fotografija, likovnih uradaka i studentskih eseja organizatori će objaviti na simpoziju te će oni biti bogato nagrađeni. Svi će radovi biti prikazani na izložbi u predvorju dvorane Zagreb na Hrvatskim studijima. Natječaj je otvoren do 2. svibnja, stoga požurite s prijavama! Više informacija o prijavama potražite na mrežnim stranicama Udruge.

Više detalja o simpoziju možete doznati na Facebook stranici udruge Komuna i stranici simpozija.

Realizaciji simpozija pomažu Jesenski i Turk, Ibis grafika, Good Vibrations, Studentski.hr, AGM nakladnička kuća, Kazalište Kerempuh, Croatian Original, OPG Šteović i ostali medijski pokrovitelji.

FOTO: USKN KOMUNA