LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čestitke svima!

Prisustvovali smo svečanoj dodjeli Rektorovih nagrada za 2023. godinu, evo koji su noviteti

Dodijeljeno je 100 nagrada najboljim studentskim radovima u šest kategorija, a svečanost su uveličali i glazbeni nastupi.

Dodijeljeno je 100 nagrada najboljim studentskim radovima u šest kategorija, a svečanost su uveličali i glazbeni nastupi.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Labušić otvorio je ovogodišnju dodjelu Rektorovih nagrada svečanim govorom u kojem se zahvalio svim studentima, dekanima, prodekanima te posjetiteljima.

Velika mi je čast pozdraviti sve vas ovdje, dozvolite mi prvo da čestitam nagrađenim studenticama i studentima, oni su primjer izvrsnosti, a Rektorova nagrada je simbol priznanja za njihove uspjehe, kazao je rektor.


Ovogodišnju dodjelu Rektorovih nagrada obilježile su i neke promjene.


Posebno ističemo znanstvenu komponentu studentskog rada koja će od ove godine u A kategoriji individualni znanstveno umjetnički rad, odlukom rektora i jednoglasnom podrškom Senata biti dodatno novčano nagrađena u simboličnom iznosu od 200 eura po radu, ukupno 59 radova, naglasio je rektor.


Za Rektorovu nagradu predlažu se radovi u šest kategorija, a ove godine zaprimljeno je ukupno 188 verificiranih prijava, a nagradu je dobilo njih 100. Nagrada za individualni znanstveni umjetnički rad (107 prijava), timski znanstveni umjetnički rad do tri autora (27 prijava), individualni ili timski znanstveni umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (0 prijava), timski znanstveni umjetnički rad većih razmjera (12 prijava), posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova (5 prijava), društveno korisni rad u akademskoj i široj zajednici (37 prijava). Kriteriji prema kojima se vrednuju radovi jesu: znanstveni pristup, osobno djelovanje, primjenjivost, kreativnost i oprema rada. 

Dodjelu nagrada uveličala su dva glazbena nastupa nagrađenih studenata. Prvo su studenti četvrte godine, Sven Crnković na saksofonu i Taša Šinkovec na glasoviru, izveli skladbu Astora Piazzola: Tango etida br.3 za saksofon i glasovir (4'). Drugi kratki nastup izveli su studenti pete godine, sopran Tena Lončarević i na glasoviru Ivan Ščepanović, a izabrali su skladbu Borisa Papandopulo: Pjesma Alkmene iz opere Amfitrion (5').

Nakon poduže dodjele nagrada, studentica Dramske akademije Kristina Grubiša zahvalila se u ime svih studenata.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime svih nagrađenih studenata, hvala vam na ukazanoj podršci i prepoznavanju našeg akademskog rada. To naravno ne bi bilo moguće bez stalne podrške i ohrabrenja naših mentora, koji su nas precizno vodili i pružili usmjerenje, pritom nam omogućavajući svu podršku i širinu za ostvarivanje naših ideja i ciljeva. Rektorova nagrada je uistinu posebno priznanje koje nas sve motivira da stečene vrijednosti kao aktivni članovi akademske zajednice, beskompromisno i iskreno širimo dalje kroz život i rad, ispričala je Kristina.

Ta iskrena zahvala, ispunjena ponosom, dovela je svečanost prema kraju. Rektor se za kraj ponovno zahvalio studentima, ali i mentorima, za koje kaže da daju svu svoju energiju kako bi njihovi studenti ostvarili što je moguće više.
 
FOTO: ANA KOLINGER