LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij u inozemstvu

Pravo je vrijeme za razmišljanje o studentskom odlasku u Ameriku – u bilo kojem obliku!

Evo zašto biste baš sada trebali razmišljati o posjetu ovoj destinaciji.

Evo zašto biste baš sada trebali razmišljati o posjetu ovoj destinaciji.

Državljani RH, po novome, u Sjedinjene Američke Države mogu putovati bez vize što je sretna vijest za sve turiste i one koji u Ameriku putuju poslovno u maksimalnom trajanju do 3 mjeseca.

U SAD bez vize moguće je ući putem prijave u Elektronički sustav za odobravanje putovanja (ESTA) za turistička i poslovna putovanja u trajanju od 90 dana. Hrvatska je tako postala i 4. europska zemlja koja će ući u Global Entry, što znači da će državljani RH moći prolaziti granične prijelaze u SAD-u bez kontrole, ali uz potpunu cijepljenost.

U prijevodu, sada je pravo vrijeme za razmišljanje o studentskom odlasku u Ameriku – u bilo kojem obliku.

Donosimo vam 5 glavnih razloga zbog kojih biste trebali razmisliti o SAD-u kao destinaciji koju svakako trebate posjetiti, ali se na neko vrijeme potencijalno i zadržati.

Once-in-a-lifetime turističko iskustvo

U Americi ćete, prije svega, upoznati i susresti se sa svima kulturama svijeta. Ne postoji tipičan Amerikanac; društvo je multikulturalno u punom smislu te riječi jer svi imaju različite etničke pozadine, a samim time i tradiciju, kulturna obilježja, politička uvjerenja, stil života.

U skladu s time, Amerika nudi najraznolikiji sadržaj na svijetu – preko 35 tisuća muzeja, globalno poznate ugostiteljske sadržaje, ali i one specifične za određene dijelove američke tradicije, šaroliku gastronomsku ponudu, zapanjujuću prirodu, kao i popularne atrakcije koje osim na američkim filmovima možete vidjeti i uživo!

Najbolje obrazovanje na svijetu

Poznate kao zemlje neograničenih mogućnosti, Sjedinjene Američke Države poželjna su obrazovna destinacija za više od milijun međunarodnih studenata. Sedam od deset najboljih sveučilišta na svijetu nalazi se upravo u SAD-u, a uz slobodu i fleksibilnost koju studenti imaju prilikom kreiranja vlastitog plana i programa studija, imaju priliku studirati na sveučilištima koja koriste najmoderniju tehnologiju i inovacije u obrazovanju.

Uz to, studenti imaju priliku uključiti se u brojne sportske aktivnosti, interesne klubove i studentske udruge, kao i aplicirati za brojne stipendije o čemu više možete saznati na online događaju Study in USA koji će se održati ovoga četvrtka od 14 do 17 sati u organizaciji agencije IntegralEdu. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete preko ove poveznice.

Najveća je prednost ukidanja viza ta da će vam obitelj i prijatelji, ako se odlučite za najbolje obrazovanje na svijetu, moći dolaziti u posjet jednostavnije i lakše!

Impresivna ljetna zarada i iskustvo

Voljeli biste iskusiti Ameriku u poslovnom smislu? Najuzbudljivija, ali i unosnija odluka je svakako Work and Travel USA program kulturne razmjene.

U sklopu Work and Travel programa odabirete posao koji vam odgovara kod provjerenih poslodavaca i lokaciju na kojoj biste voljeli provesti svoju američku sezonu. Nakon radnih mjeseci dolaze oni rezervirani za putovanja na sve željene lokacije.

Studenti koji se vrate s programa kao njegovu najveću prednost ističu zaradu koja pokriva inicijalne troškove odlaska, život tijekom radnih mjeseci, sva planirana putovanja, ali i iznos s kojim se vrate u Hrvatsku. Za sve informacije iz prve ruke također se možete obratiti agenciji IntegralEdu koja će vam uz odgovore predstaviti i zanimljivu ponudu poslova za nadolazeće ljeto.

Prilike za karijerni razvoj

Uz vrhunsko obrazovanje, odlaskom u Ameriku s ciljevima usmjerenima prema obrazovanju ili poslovnom razvoju, možete stvoriti priliku za ozbiljan karijerni razvoj.

Amerika je dom globalnih tehnoloških tvrtki kao što su Google, Apple, Amazon, Tesla. Zemlja je prilika u punom smislu tih riječi, a američko obrazovanje otvara brojna vrata u okviru studentskih praksi i poslova. Većina studenata odlučuje se za prakse u utjecajnim kompanijama u čemu im pomažu njihova sveučilišta s uredima specijaliziranima upravo za to.

Osobni razvoj

Posljednje, ali ne najmanje bitno, životom, radom ili obrazovanjem u drugoj državi radite na sebi na najbolji mogući način. Razvijate vještine, poslovne i socijalne, usavršavate jezik, upoznajete različite profile ljudi, prilagođavate se svakoj situaciji, odgovorni ste. Iskoristite tu priliku!

FOTO: UNSPLASH