LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
European Green Activists Training

Otvorene prijave za sedmo izdanje jednog od najpopularnijih programa za mlade aktiviste u Hrvatskoj!

Srednjoškolce, studente i mlade profesionalce očekuje upoznavanje sa zelenim temama, zaštitom okoliša, aktivnim građanstvom, ljudskim pravima, demokracijom i drugo.

Srednjoškolce, studente i mlade profesionalce očekuje upoznavanje sa zelenim temama, zaštitom okoliša, aktivnim građanstvom, ljudskim pravima, demokracijom i drugo.

Sedmo izdanje jednog od najpopularnijih programa za mlade aktiviste u Hrvatskoj, European Green Activists Training, otvorio je svoje prijave. Do sada je u projektu sudjelovalo više od 120 mladih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca iz svih dijelova Hrvatske, stoji u objavi Agronomskog fakulteta.
 

„Cilj projekta je upoznati sudionike sa zelenim temama (klimatske promjene, bioraznolikost i zaštita okoliša, ljudska prava i demokracija, feminizam, aktivno građanstvo), zelenim politikama i politikama održivog razvoja, institucijama Europske unije te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva.“ – stoji u objavi.


Projekt organizira europska organizacija Green European Foundation u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. Također, sastoji se od dva nacionalna treninga na Sljemenu i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, a troškovi smještaja, prehrane i prijevoza u potpunosti su pokriveni.

Jedan od rezultata projekta je daljnja aktivnost sudionika u području održivog razvoja i zelenih politika, a neki su čak dobili priliku za stažiranje i zaposlenje u institucijama EU.
 

„Nakon sudjelovanja u programu odlučila sam se aktivirati u sklopu udruge i nastavila raditi na organizaciji ovog projekta, a iza mene je još bezbroj projekata za mlade koji se bave održivim razvojem, klimatskim promjenama i aktivnim građanstvom.“ – rekla je Kaja Pavlinić, predsjednica udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor.


Prijave su otvorene do 22. rujna 2023. godine, a obrazac možete pronaći na poveznici.
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA