LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVITETI NA SVEUČILIŠTU

Osnovan Gospodarski savjet Sveučilišta u Zagrebu: evo koja je funkcija novog tijela

U novo sveučilišno tijelo ulazi 12 predstavnika gospodarsko-financijskog sektora te znanstvenog instituta.

U novo sveučilišno tijelo ulazi 12 predstavnika gospodarsko-financijskog sektora te znanstvenog instituta.

Sveučilište u Zagrebu ima novo sveučilišno tijelo – Gospodarski savjet, čija je funkcija sudjelovanje u postupcima unaprjeđenja studijskih programa i nastavnih procesa te utvrđivanje potreba gospodarstva za stručnjacima koji se školuju na Sveučilištu. 
 


VEZANO: Novitet u zagrebačkim menzama: napokon možete u menzu bez gotovine!



Do te odluke došlo je na četvrtoj redovitoj sjednici Senata održanoj 23. siječnja 2024. gdje je prihvaćen je prijedlog po kojemu u novo sveučilišno tijelo ulazi 12 predstavnika gospodarsko-financijskog sektora te znanstvenog instituta.
 

Članovi Gospodarskog savjeta


U novom tijelu sudjeluju predstavnici sljedećih tvrtki i institucija: Adris grupa d.d., AKD – Agencija za komercijalnu djelatnost, Ersicsson Nikola Tesla d.d., HEP – Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatska banka za obnovu i razvitak – HBOR, Hrvatska udruga poslodavaca – HUP, Infobip d.o.o., Institut Ruđer Bošković – IRB, Končar – Elektroindustrija d.d., Orbico d.o.o., Pliva Hrvatska d.o.o. i Podravka d.d.

Osim predstavnika tvrtki i institucija, u novom tijelu sudjeluje i Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušiš, a mandat članova je u trajanju od četiri godine. Rektor je izrazio uvjerenje kako će ovo partnerstvo s gospodarskim sektorom doprinijeti ostvarenju važnih strateških ciljeva Republike Hrvatske, stoji na službenoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

 

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA