LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Unaprjeđenje kvalitete studiranja

Na Medicinskom fakultetu događaju se velike stvari – jedna je proširenje menze

Proširenje studentske menze, saniranje tople veze, postupak akreditacije pri Svjetskoj federaciji medicinskog obrazovanja i osnivanje Centra za kliničke vještine četiri su velike odluke koje će doprinijeti radu Medicinskog fakulteta.

Proširenje studentske menze, saniranje tople veze, postupak akreditacije pri Svjetskoj federaciji medicinskog obrazovanja i osnivanje Centra za kliničke vještine četiri su velike odluke koje će doprinijeti radu Medicinskog fakulteta.

Prije nekoliko dana bio je veliki dan za Medicinski fakultet u Splitu jer je doneseno nekoliko značajnih odluka koje se u osnovi tiču unaprjeđenja kvalitete studiranja na Fakultetu.

Prema priopćenju koje potpisuje dekan prof. prim. dr. sc. Ante Tonkić do početka nove akademske godine trebala bi biti sanirana topla veza koja povezuje zgrade A, B i C i to bez financijskih opterećenja za Fakultet.

Pokrenut je i postupak proširenja studentske menze s 40 novih mjesta, za koje Fakultet također neće morati izdvojiti vlastita sredstava, već će projekt u potpunosti financirati Sveučilište u Splitu.

Također, s obzirom da od 2023. godine doktori medicine koji u Hrvatskoj završe studij medicine neće moći pristupiti američkom nostrifikacijskom ispitu, od velike je važnosti to što je na nedavno održanoj sjednici podržan prijedlog da se pokrene postupak akreditacije pri Svjetskoj federaciji medicinskog obrazovanja (World Federation of Medical Education, WFME).  
– Polaganje nostrifikacijskog ispita bitna je pretpostavka da se naši doktori medicine mogu dodatno obrazovati, subspecijalizirati u kliničkim poljima te stjecati nova znanja i vještine potrebne za povećanje standarda liječenja u Republici Hrvatskoj. Na istoj sjednici je dogovoreno da povjerenstvo WFME, prilikom boravka u Republici Hrvatskoj, posjeti Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu i njegove klinike. Navedeno još jednom potvrđuje ugled Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na nacionalnoj i međunarodnoj razini. – piše dekan.
Kao posljednju, ali ne manje važnu odluku, dekan ističe da je pokrenut postupak osnivanja Centra za kliničke vještine i da je započeto na preuređenju prostora suterena zgrade B u kojem će se Centar smjestiti, te opremiti iz projekta koji vodi dekan Tonkić, dr. med. pod nazivom: Razvoj, unaprjeđenje i provedba stručne prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu, financiranog sredstavima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 3.954.244,63 Kn.
   
FOTO: PIXABAY