LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HUMANITARNA AKCIJA

Kad se male ruke slože: srednjoškolci iz Bjelovara organizirali humanitarnu akciju za njihov lokalni azil

Vijeće učenika Ekonomske i birotehničke škole iz Bjelovara je na prijedlog njihove pedagoginje, Kristine Kelemin Krce, pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pseće i mačje hrane.

Vijeće učenika Ekonomske i birotehničke škole iz Bjelovara je na prijedlog njihove pedagoginje, Kristine Kelemin Krce, pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pseće i mačje hrane.

U listopadu obilježavamo brojne datume, a jedan od njih je Svjetski dan životinja koji obilježavamo 4. listopada. Danas brojna kućanstva imaju kućne ljubimce i to je ono lijepo u ovoj priči, međutim Svjetski dan životinja bitan je i kako bi se ukazalo na problem napuštenih životinja, ali i načina kako im se može pomoći.

Shodno toj spoznaji, Vijeće učenika Ekonomske i birotehničke škole iz Bjelovara je na prijedlog njihove pedagoginje, Kristine Kelemin Krce, pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pseće i mačje hrane (suhe i/ili konzervirane) te novčanih sredstava s ciljem pomoći prvom i najstarijem azilu za napuštene životinje na području grada Bjelovara – azilu Šapa.

Humanitarna akcija trajala je cijeli listopad, a po njezinom završetku najaktivniji razred, u ovom slučaju 2. b, posjetio je i azil. Mnogi učenici su već upoznati s radom njihova azila, a ovaj put su ih dočekali Molly, Misty, Medo, Goga, Tobi i ostala pseća družina koja im je, sigurno smo, zahvalna na njihovoj dobroj namjeri i vrijednoj akciji.

"Nakon doživljenog iskustva uistinu možemo zaključiti kako prava veličina čovjeka nije u njegovoj tituli kao ni statusnim simbolima, već u ljudskosti i poštovanju koju pokazuje prema svim bićima, a osobito onim slabijima", zaključila je za Bjelovar.live njihova pedagoginja Kristina Kelemin Krce.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA