LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
povećanje iznosa

Hrebak: „Svi koji su se prijavili za stipendije Grada Bjelovara istu su i dobili“

Nije samo broj korisnika stipendija doživio promjenu. Povećan je i mjesečni iznos.

Nije samo broj korisnika stipendija doživio promjenu. Povećan je i mjesečni iznos.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak objavio je na konferenciji za medije da su sve prijavljene osobe za stipendije Grada Bjelovara uspješno dobile iste. Iznenađujuća vijest stigla je nakon prvotnog plana stipendiranja oko 35 novih studenata, no zbog dostupnih sredstava u proračunu, Grad Bjelovar odlučio je proširiti krug korisnika stipendija na sve koji su se prijavili, prenosi Moj portal.
 

„Svi koji su se prijavili za stipendije Grada Bjelovara istu su i dobili“, ističe gradonačelnik Hrebak.


Nije samo broj korisnika stipendija doživio promjenu. Gradonačelnik je najavio i povećanje iznosa stipendija sa 106 na 130 eura. Iako se radi o umjerenom povećanju, Hrebak vjeruje da će svaka pomoć dobro doći studentima.
 

„Također, odlučili smo podignuti iznos stipendija sa 106 na 130 eura. Nije to iznos koji je pretjerano velik, no u svakom slučaju vjerujem da dobro dođe. Do sada smo imali 67 studenta koje stipendiramo, tako da ta brojka sada iznosi 116 stipendista“, kaže Hrebak.

 

VEZANO: JAVNI POZIV Financiranje studentskih aktivnosti



Nema više povrata stipendije?


Savjetnik za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru, Zdravko Pavec, iznio je detalje o postupku prijave. Ove godine, prijava se odvijala digitalno putem gradske aplikacije, olakšavajući proces studentima.
 

„Povećanje na 130 eura odnosi se na sve studente, a ne samo na ove nove. Nadalje, preko 90 posto studenata koji primaju gradsku stipendiju završavaju studij, što nam je jako bitno", naglašava Pavec.

 


VEZANO: DRŽAVNA STIPENDIJA Gotovo 12 000 studenata ostvarilo pravo na stipendiju



Uz to, Pavec je istaknuo važnu promjenu u uvjetima stipendiranja. Klauzula koja je prije zahtijevala povrat stipendije više ne postoji. Dakle, svi studenti koji završe studij u roku i ispune ostale uvjete, više nisu obavezni vraćati stipendiju.

Govoreći o smjerovima studiranja, Pavec je otkrio da oko polovice stipendiranih studenata odabire deficitarna zanimanja poput računarstva, medicine i elektrotehnike. Ova promjena u politici stipendiranja potiče mlade da odaberu struke koje su ključne za razvoj društva.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA