LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka senata

Jedno Sveučilište već najavilo hibridni oblik nastave sljedeće akademske godine

Na nedavno održanoj sjednici Senata doneseno je nekoliko važnih odluka o izvođenju nastave, uvjetima upisa studija Farmacije i drugome.

Na nedavno održanoj sjednici Senata doneseno je nekoliko važnih odluka o izvođenju nastave, uvjetima upisa studija Farmacije i drugome.

Na 56. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci donesen je niz važnih odluka, no kao možda najvažnija ističe se ona koja se tiče održavanja nastave u hibridnom obliku u akademskoj godini 2021/2022.

Usvajanje Odluke o modelu izvođenja nastave u akademskoj godini 2021/2022, odnosno sukladnu izvođenju nastave u hibridnom obliku, do 40% nastave na obveznim kolegijima moglo bi se održavati online, dok bi se na izbornim kolegijima nastava izvodila i do 100% online, pri čemu kumulativno na cijelom studijskom programu ukupnost online nastave ne smije prelaziti 40 % nastavnih sati, pišu sa Sveučilišta.

Osim ovoga, na sjednici Senata još je dr. sc. Nedi Smiljan Severinski s Medicinskog fakulteta u Rijeci potvrđen prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice.

Usvojeni su i uvjeti za upise u prvu godinu Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Farmacija Medicinskog fakulteta u Rijeci (nositelja i izvoditelja studija) i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci (izvoditelja studija).
– Odjelu za matematiku dodijeljena je Povelja Sveučilišta u Rijeci u povodu 60. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u polju matematike za postignute rezultate u znanstveno istraživačkoj i visokoobrazovnoj nastavnoj djelatnosti te za doprinos svekolikom razvoju Sveučilišta u Rijeci.

Povelja Sveučilišta u Rijeci dodijeljena je i Odjelu za fiziku u povodu 60. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u polju fizike za postignute rezultate u znanstveno istraživačkoj i visokoobrazovnoj nastavnoj djelatnosti te za doprinos svekolikom razvoju Sveučilišta u Rijeci. – pišu sa Sveučilišta.
Senat je još usvojio Odluku o programu cjeloživotnog obrazovanja Menadžment hotelske prodaje Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, završetkom kojega polaznici stječu 15 ECTS-a.
FOTO: UNSPLASH