LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZBORI 2024.

Internet se sprda s Pernarom: „Ima manje posto od radlera na izborima”

Stranka Ivana Pernara koja je na netom završenim parlamentarnim izborima imala najviše mladih na svojim listama, doživjela je pravi potop, s osvojenih manje od 1,24% glasova u svim izbornim jedinicama.

Stranka Ivana Pernara koja je na netom završenim parlamentarnim izborima imala najviše mladih na svojim listama, doživjela je pravi potop, s osvojenih manje od 1,24% glasova u svim izbornim jedinicama.

Iako Državno izborno povjerenstvo još nije objavilo konačne rezultate izbora, situacija za Ivana Pernara i njegovu stranku definitivno nije optimistična. Naime, niti u jednoj od 11 izbornih jedinica u kojima se nalaze nisu uspjeli sakupiti više od 1,24 posto ukupnih glasova.

Najveći broj glasova imaju u šestoj izbornoj jedinici, na čijem se popisu našao i sam Pernar. Uspjeli su dobiti 2557 glasova, ali to im je donijelo samo 1,08 posto ukupnog rezultata. Preferencijalni glas u toj je jedinici, očekivano, otišao Ivanu Pernaru s 66,44 posto zaokruženih glasova. Najveći postotak glasova su pak odnijeli u drugoj izbornoj jedinici, 1,24 posto, gdje je preferencijalni glas dobio psihijatar Herman Vukušić.

Najmanji broj glasova Pernarova je stranka dobila u inozemstvu odnosno u 11. izbornoj jedinici, i to samo njih 417.


Ni Ava Karabatić nije se proslavila


Iako je dobila nešto više glasova u 10. izbornoj jedinici, koju je predvodila Ava Karabatić, i južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanska županija Stranci Ivana Pernara dali su tek 1367 glasova, odnosno 0,63 posto u ukupnom udjelu. Preferencijalni glas dobila je Ava Karabatić s 33,81 posto glasova. Ipak najmanji udio u glasovima dobili su u devetoj izbornoj jedinici, samo 0,57 posto.

Poznato je i da je Pernarova stranka imala najviše mladih ljudi, ali preferencijalni glas u konačnici je dobilo samo troje mlađih od 30 godina. Najveći broj glasova odnijeli su Gabrijela Martić (2005. godište) u petoj izbornoj jedinici, Daniel Mijatović (1997. godište) u devetoj i Patrik Iskrić (2003. godište) u 11. izbornoj jedinici.
 
„Očekivala sam mandat, ali još nije kraj. Najvažnije od svega je što imam odličan izborni program. ”, izjavila je Ava u obraćanju uživo za RTL, vidno pod tremom kad se našla pred kamerom.

Najavila je i da show must go on i da će se kandidirati i na europarlamentarnim izborima koji slijede u lipnju.
FOTO: STUDENTSKI.HR ILUSTRACIJA