LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacija sporta

Evo što nas sve očekuje na sedmom Europskom tjednu sporta

Među planiranim su aktivnostima noćno vježbanje, sportsko selo, ples, multisportski dan...

Među planiranim su aktivnostima noćno vježbanje, sportsko selo, ples, multisportski dan...

Sedmi Europski tjedan sporta, najavljuje Ministarstvo turizma i sporta, održat će se diljem Hrvatske s početnim datumom 23. rujna.

Otvorenje će se održati 23. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, a u narednim danima će se aktivnosti odvijati u Čakovcu, Zagrebu, Labinu i Petrinji.

Kao najava za ovaj događaj već je održana multidisciplinarna utrka Zrmanja triple challenge 2021. Maslenica, u kojoj su se sudionici natjecali u trčanju, vožnji kajakom i plivanju na skoro 18 kilometara dugoj utrci od Jasenica preko Zrmanje do rive u Maslenici. Ekipe iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Splita, Šibenika, domaćina Maslenice i drugih gradova trčali su sa zajedničkim ciljem – ukazati na važnost očuvanja prirode te dokazati kako se sportom možemo baviti uvijek i svugdje.

U tom će se duhu održati i sedmi Europski tjedan sporta, a u nastavku donosimo detaljan program. 
  • Fokus dan Radno mjesto
Sjedilački način obavljanja posla sve je zastupljeniji, a to, upozoravaju organizatori, ima negativan utjecaj na zdravlje zaposlenika. Zbog toga će petak, 24. rujna, biti rezerviran za promociju vježbanja na radnom mjestu diljem Hrvatske.
  • #BeActive Night u Čakovcu
Nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, ove će godine u subotu, 25. rujna, domaćin BeActive Nighta biti Perivoj Zrinski u gradu Čakovcu.
– Pokazat ćemo građanima prednosti noćnog vježbanja te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada. – poručuju organizatori. 
  • Nacionalni dan Europskog tjedna sporta na prostoru RSC-a Jarun
26. rujna na Jarunu će se obilježiti Nacionalni dan Europskog tjedna sporta. Na prostoru RSC-a Jarun bit će postavljeno sportsko selo gdje će građani imati priliku upoznati se s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti.
  • #BeActive at Home
Sportom se možemo baviti i kod kuće, a upravo je to ideja iza ove aktivnosti koja će se održati 27. rujna. Putem medija organizatori će potaknuti građane da vježbaju kod kuće. 
  • Senior dan
Senior dan održat će se 28. rujna, a svrha mu je potaknuti građane starije životne dobi na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću s ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja.
  • Školski dan
S obzirom na to da je Ministarstvo turizma i sporta ove godine za najmlađe Petrinjce osiguralo sportsku opremu, u suradnji sa Školskim sportskim savezom Sisačko-moslavačke županije u gradu Petrinji organizirat će se multisportski dan namijenjen djeci školske i predškolske dobi.
  • Stručna konferencija
Kraj Europskog tjedna sporta 30. rujna obilježit ćemo Konferencijom o budućnosti Europe.
FOTO: UNSPLASH