LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno obilježavanje

ROĐENDAN UMJETNOSTI Zagrebačka Muzička akademija otvora svoja vrata

Program obilježavanja međunarodnog rođendana umjetnosti u Zagrebu usredotočen je na transfer umjetničke kreativnosti, gdje sudionici razmjenjuju svoje rođendanske darove s drugim umjetnicima i publikom.

Program obilježavanja međunarodnog rođendana umjetnosti u Zagrebu usredotočen je na transfer umjetničke kreativnosti, gdje sudionici razmjenjuju svoje rođendanske darove s drugim umjetnicima i publikom.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu priprema se za proslavu međunarodnog rođendana umjetnosti, predstavljajući niz umjetničkih događanja koja će obuhvatiti sve prostore akademije.

Projekt umjetničkog područja Sveučilišta u Zagrebu donosi jedinstvenu priliku za uvid u različite aspekte umjetničkog procesa; od stvaranja dramskih predstava, uvježbavanja glazbenih izvedbi, izrade likovnih radova, primjene umjetničkih rješenja u video igrama, do znanstvenog rada u umjetnosti, rad u studiju za snimanje ili na koncertu, u muzeju i galeriji.
 

Razmjena rođendanskih darova


Program obilježavanja međunarodnog rođendana umjetnosti u Zagrebu usredotočen je na transfer umjetničke kreativnosti, gdje sudionici razmjenjuju svoje rođendanske darove s drugim umjetnicima i publikom. Ova proslava neće slijediti uobičajene obrasce predstavljanja, već će biti oblikovana slobodnim protokom sadržaja, u skladu s vizijom francuskog umjetnika Roberta Fillioua (1926-1987), tvorca ideje o vječnoj mreži.

Filliou je 17. siječnja 1963. proglasio milijunti rođendan umjetnosti, a 17. siječnja 2024. umjetnici diljem svijeta obilježit će šezdeset i prvi put uzastopno tu značajnu obljetnicu. Ovogodišnja proslava uključivat će izravno sudjelovanje u Europskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) putem Dramskog i glazbenog programa Hrvatskog radija i videostreaminga.

Vrata Muzičke akademije bit će otvorena 17. siječnja 2024. od 18 do 23 sata, pružajući slobodan ulaz svima zainteresiranima za sudjelovanje u događanjima koja će obuhvatiti cijelu zgradu na Trgu Republike Hrvatske 12.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA