LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tina Lukež
/TINALUKEZ
Datum registracije: 08.12.2021.
Zadnja aktivnost: 25.02.2022.
Biti samostalan ili biti bezbrižan

Studentski život u roditeljskom domu ili osamostaljenje – što je bolje?

Nakon srednje škole, potrebno je odlučiti što dalje. Oni koji se odluče za fakultetsko obrazovanje moraju donijeti jednu važnu odluku – hoće li napustiti svoj roditeljski dom i otići u novu sredinu ili će pak ostati u svom rodnom gradu. Naši su nam sugovornici potvrdili da i jedno i drugo sa sobom nosi brojne prednosti i nedostatke.
VAŽNOST VOLONTIRANJA U STUDENTSKOM ŽIVOTU

„Koliko daš, toliko ćeš i dobiti, ali u obliku iskustva” – prednosti volontiranja u studentskim udrugama iz prve ruke

Volontiranje nam uvelike može pomoći u našem osobnom razvoju na početku našeg studentskog i profesionalnog života. Osim što upoznajemo velik broj ljudi i širimo svoju socijalnu mrežu, razvijamo razne vještine i stječemo nova znanja. To nam je potvrdilo i nekoliko studenata s kojima smo pričali te su svi zajedno došli do zaključka kako im je volontiranje bila jedna od boljih odluka.
Na mladima svijet ostaje – a što će im ostati?

Nezadovoljstvo mladih položajem na tržištu rada: preko 60% ispitanih misli da neće pronaći posao u struci

Visoke stope nezaposlenosti mladih i nemogućnost pronalaska posla u struci samo su neki od problema zbog kojih mladi u Hrvatskoj razmišljaju o preseljenju u neku drugu zemlju.
Posla bez pripravništva nema

„Ako je pripravništvo obaveza, onda bi se trebalo osigurati svim fizioterapeutima“

Problem pronalaska pripravničkog staža kod fizioterapeuta je sve veći i ozbiljniji. Studenti čekaju i po više od godinu dana kako bi odradili obavezno pripravništvo i kako bi bili spremni za samostalni rad. Taj se problem na neki način mora riješiti, no za njegovo rješavanje potrebno je zajedničko djelovanje raznih ministarstava.