LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Luka Kasalo
/LUKAKASALO
Datum registracije: 08.12.2021.
Zadnja aktivnost: 31.03.2022.
Iskustva studenata iz Mostara koji su na diplomskom studiju u Zagrebu

Cijene, smještaj, poslovi, noćni život: koje su sličnosti i razlike studentskog života u BiH i Hrvatskoj?

Porazgovarali smo s jednim studentom i studenticom koji su iz Mostara došli na diplomski studij u Zagreb, kako bismo saznali koje su razlike što se tiče faksa, cijena stanova i domova, menzi i noćnog života u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Iz prve ruke

Kako izgleda život obitelji s velikim brojem djece?

Kako bismo saznali više o obiteljima s velikim brojem djece, njihovom životu, problemima i izazovima s kojima se susreću, porazgovarali smo s psihologinjom Sandom Puljiz Vidović, koja ima veliko iskustvo u radu s obiteljima i djecom, te sa studentom novinarstva Jakovom Sedlarom, koji ima čak šestero braće i dvije sestre.
Iseljavanje mladih u inozemstvo

„Ne preporučujem rado drugima odlazak u stranu zemlju jer nije jednostavno napustiti mjesto u kojem si odrastao i ljude s kojima si proveo djetinjstvo i dobar dio života.”

Masovno iseljavanje stanovništva, a pogotovo mladih, već godinama jedan od najvećih problema s kojima se bori Hrvatska i susjedne zemlje. Kako bismo dobili bolji uvid kako je odseliti u drugu državu i iza sebe ostaviti svoj dotadašnji dom, popričali smo s 21-godišnjim Mijom koji je prije 5 godina zajedno sa svojom obitelji odselio iz Splita u Njemačku u potrazi za boljim životom.
Važnost stručne prakse na fakultetima

„Praksa osim crtice u životopisu podrazumijeva stjecanje i usavršavanje znanja, te nova poznanstva koja kasnije zlata vrijede.”

Stručna praksa često se spominje kao jedan od najkorisnijih dijelova studiranja. Kako bismo vidjeli je li to zapravo tako, ispitali smo nekoliko sadašnjih i bivših studenata o njihovom iskustvu s praksom na fakultetima.