LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Elena Sovar
Studentica novinarstva s nosom u knjigama. Stručnjak za preporuke dobrih štiva.
/ESOVAR
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 12.12.2019.
“INNOSID”

FER s još 6 visokoobrazovnih institucija radi na društvenome uključivanju ljudi s posebnim potrebama

Zagrebački FER s još šest visokoobrazovnih institucija i jednom nevladinom organizacijom pokrenuo je projekt “INNOSID” kojemu je cilj poboljšanje edukacije i društvene integracije za ljude s posebnim potrebama.
Odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu

Kratki povijesni pregled: Kako su Hrvatski studiji došli do statusa fakulteta

Hrvatski studiji započeli su s radom 1992. godine kao Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva, 1993. godine dobivaju naziv Hrvatski studiji, a tek 10. prosinca 2019. status fakulteta.
Agatha Christie

Prošlo je 93 godine od misterioznog nestanka kraljice krimića

Najpoznatija autorica krimića u jednom trenutku svog života nestala je na 11 dana. Je li htjela privući pozornost, ubiti se ili samo uzeti pauzu, nikada nećemo saznati. Događaj djeluje kao jedan od slučajeva iz njezinih romana koji su i do danas ostali jedni od najboljih.
Sveučilište u Dubrovniku

Raspisan natječaj za Rektorove nagrade

Rapisan je Natječaj za Rektorovu nagradu na Sveučilištu u Dubrovniku; sastoji se od diplome i novčanoga iznosa. Rok za prijavu rada je 10. prosinca.
Na današnji dan

Ekscentrični književnik imao je problema s profesorima, poznat je po aferi s muškarcem, a umro je potpuno sam!

Na dašanji dan umro je Oscar Wilde, veliki književnik 19. stoljeća. Najčešće ga se pamti kao pisca homoseksualca, zbog čega je i protjeran iz društvenog života.
Na današnji dan

Studirao je židovsku filozofiju, ali je izopćen iz židovske zajednice

Baruch de Spinoza rodio se 24. studenog 1632. godine. Najveći dio svoje filozofije posvećuje religiji i „Bibliji” te je zahvaljujući tome začetnik biblijskog kriticizma. Njegovo je najveće djelo „Etika”, a bio je uzor Kantu, Nietzscheu, Goetheu, Einsteinu.
Mirovanje godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razmatra oduzimanje gotovo svih studentskih prava u godini mirovanja; Studentski zbor protivi se tome

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopis u kojem navodi razloge zbog kojih bi studentima u mirovanju trebalo oduzeli studentska prava. Jedino je što nude studentima pravo na zdravstvenu zaštitu. Tome se SZZG opravdano protivi jer smatraju da se opravdanim slučajevima mora opravdati dana godina. Važno je poboljšati kvalitetu rješavanja slučajeva zbog česte potrebe za aktivacijom statusa.
Najveći sajam knjiga u Hrvatskoj

Počelo je 42. izdanje Interlibera; provjerili smo što se sve proteže kroz 3 paviljona

Ovog utorka započelo je još jedno izdanje Interlibera. Kao i svake godine, u ponudi se pronašlo ponešto za svakoga – od romana za razbibrigu, klasika, čak i stručnih knjiga za koje bi profesori voljeli da smo ih pročitali.
Koncert u Areni Varaždin

Bliži se još jedna brucošijada; studente zabavlja Lidija Bačić

Brucošijada za varaždinske i koprivničke studente održat će se u Areni Varaždin uz nastup Lidije Bačić. Ulaznice se prodaju po cijeni od 40 kuna.