LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Antonija Vulić

Mama, volim te!

Danas je njezin dan, odnosno dan kada joj želim reći hvala. Istina je da bih to češće trebala raditi, ali zna ona da je moja ljubav prema njoj neizmjerna.

Danas je njezin dan, odnosno dan kada joj želim reći hvala. Istina je da bih to češće trebala raditi, ali zna ona da je moja ljubav prema njoj neizmjerna.

Pišem kada želim pobjeći od svega, kada sam tužna, ali i kada sam sretna. Pisala sam o svemu, ali o njoj nikada, jer nikada nisam znala kako da je opišem. Koliko god riječi znam, uvijek nedostaju te koje će biti dostojne zahvale za sve što je napravila. Ovo je trenutak u kojem ću ti reći hvala i pokazati što si sve napravila za mene. Trenutak kada ću svim majkama zahvaliti što postoje. Istina je da čak ni ova kolumna ne bi postojala bez vaših riječi.

One su svoj život u potpunosti posvetile nama.

Dok si mlad, bezbrižan, dok su ti neki ciljevi u životu bit postojanja i trenutnog hedonizma, nisi ustvari ni svjestan koliko to sve nije ni približno onom unutarnjem osjećaju kada daš uistinu pravu svrhu svom životu, a to je kada postaneš majka.

Naše rođenje trenutak je u kojem su se promijenili njihovi životi, trenutak je o kojem su potajno sanjale i dan kada su postale potpune osobe.

Rođenjem svoga djeteta prestajem biti centar svoga svijeta, to preuzima malo biće za koje živim.

S nama su i u zdravlju i u bolesti i u suzama i radosti, za nas žive čak i onda kada ne pronalaze razloge živjeti zbog sebe.

Traktor, ŠČ, majka? Profesor s FPZG-a detaljno pojasnio političko značenje pjesme Leta 3


Njihova sreća i moja je sreća, njihov uspjeh i moj je uspjeh. Kroz svoju djecu proživljavam sve ono što je meni moje odrastanje i djetinjstvo otelo.

Posao majke je posao za koji te nitko ne plati, koji radiš svaki dan u tjednu i dnevne i noćne smjene, a taj posao ne prestaje čak ni kada mi odrastemo.

Briga i zadaća je da maleno biće sačuvaš od sveg zla, da mu pružiš beskrajnu ljubav, usmjeravaš, podržavaš, ulijevaš mu svu svoju mudrost, dobrotu i empatiju. Onog trena kada si stvorio taj maleni život, zauvijek tvoje srce hoda uz njega, bilo ono dijete ili odrastao čovjek.

Koliko god umorne ili tužne bile, tu su da nam pruže pomoć i potporu.

Majčinstvo je bezuvjetna ljubav i zaštitna sila za koju nikada nisam mislila da je imam.

Ponekad se previše brinu, ponekad nas to živcira, ali kad-tad shvatimo da su ipak bile u pravu i da im nikada nismo smjeli zamjeriti.

Biti majka znači zvati ga kada ode u Zagreb 3 puta dnevno, a on se javi ljuto. Sretna sam čak i kada mu čujem iziritirani glas.

Ona je najsjajnija zvijezda na nebu, čak ni mrak, a ni oblaci ne mogu prekriti njezin sjaj. Ona je naš unutarnji glas, naš vodič i vječni prijatelj. Ona je smirena i plaha, ali je i ljuta i živčana. Ima najmiliji glas kada nas pohvali, ali najstroži kada radimo pogrešne stvari. Ona ima strpljenje i nadu, vjeruje u nas čak i kada sami u sebe ne vjerujemo.

Ja ću uvijek brinuti, bdjeti i kada se rasipaju kao biseri po cijelom svijetu, ja ću biti ta koja će pustiti suzu, sklopiti ruke i tiho moliti, ne za sebe, već za njih.

FOTO: PIXABAY