LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Znate li čemu sve Instagram ima pristup na vašem mobitelu i kako to onemogućiti?

Donosimo 4 načina s pomoću kojih će Instagram imati manje utjecaja nad vašim mobitelom.

Donosimo 4 načina s pomoću kojih će Instagram imati manje utjecaja nad vašim mobitelom.

Društvene mreže ponekad puno više prate naše živote nego što bismo to voljeli ili što znamo. Jedna od najpopularnijih mreža, Instagram, ponekad prati vaše pozive, ima pristup kameri i lokaciji, a da na to ni ne obraćate pažnju.

Donosimo savjete objavljene na portalu Makeusof kako spriječiti da vas Instagram špijunira.

Status aktivnosti

Već neko vrijeme ostali korisnici mogu vidjeti kada ste aktivni na Instagramu. Ta je opcija automatski upaljena kada se registrirate na Instagram, no ako odete u postavke pa na privatnost te opciju Activity status koju trebate isključiti, sigurni ste. Trebate, međutim, imati na umu da tada ni vi neće vidjeti kada su drugi na mreži.

Lokacija 

Dijeljenje lokacije nekima može biti super kako bi se pohvalili predivnim lokacijama na kojima borave, ali mnogi zaboravljaju da je to također vrlo opasno, posebice za vrijeme godišnjih odmora. Naime, s brojnim korisnicima dijelite informaciju da niste doma i da on potencijalno zjapi prazan, što je lopovima idealna prilika da ga posjete.

Da biste izbjegli neželjene situacije, najbolje je da ne stavljate lokaciju kada objavljujete fotografije, ali i i da u postavkama mobitela Instagramu onemogućite dijeljenje lokacije, odnosno da je ne dijelite s Instagramom.

Kontakti

Ako ne želite da Instagram automatski sinkronizira vaše kontakte, trebate otići u postavke na Instagramu, zatim na Account te na Contacts Syncing i onda onemogućiti tu opciju. Više se nećete morati brinuti kakav pristup vašim kontaktima ima Instagram.

Mikrofon

Danas je teško ne uočiti da malo-malo naiđete na reklame na društvenim mrežama koje se tiču onoga o čemu ste maloprije pričali. Ne mora nužno biti riječ o reklamama, ako jednostavno ne želite da Instagram ima pristup vašem mikrofonu, tu postavku vrlo lako možete isključiti u postavkama svojeg mobitela.
FOTO: UNSPLASH