LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Niski kraljevi

Završila vladavina visokih muškaraca, miljenici žena sada su niski

172 centimetra su nova 192.

172 centimetra su nova 192.

Visok, crn i zgodan bio je pojam najprivlačnijeg muškarca. Često se muška visina ističe kao nešto zbog čega žene padaju na pod. No, takve priče sada možete zaboraviti jer izgleda na niski muškarci preuzimaju vodstvo.

#ShortKing trend je koji se 2018. godine počeo širiti Twitterom, a služi za slavljenje muškaraca nižih od 172 centimetra. Pokrenuo ga je komičar Jaboukie Young-White kada je izrazio svoju frustraciju time što se pridjev "nizak" koristi kao uvreda te istaknuo neke od najpoznatijih i najprivlačnijih niskih muškaraca u showbusinessu poput Tom Hollanda, Bruna Marsa, Donalda Glovera i Daniela Kuuluye.

– Niski kraljevi su neprijatelji negativne slike o tijelu i ja ću ih zauvijek s ponosom braniti – napisao je komičar na svom Twitter profilu.

Od tada su TikTokom počela kružiti videa posvećena niskim kraljevima u kojima žene objašnjavaju zašto niske muškarce smatraju privlačnijima od visokih koja bi dosegla i do 350 milijuna pregleda. Influencerice i tik tokerice su tako počele dijeliti koji su im niski muškarci najprivlačniji nabrajajući Toma Hollanda, Daniela Radcliffea te u zadnje vrijeme i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Jedan od tih niskih kraljeva, Tom Holland izazvao je pravu pomutnju kada je na Instagramu lajkao članak naslova Niski muškarci su seksualno aktivniji od visokih – tko bi rekao. Holivudski parovi više ne pokušavaju sakriti svoju razliku u visini pa se tako Tom i njegova Zendaya, Jason Statham i Rosie Huntington-Whiteley te Keith Urban i Nicole Kidman ponose svojom nizinom i visinom.

Zašto to žene smatraju niske muškarce privlačnijim? Nije se samo trend s društvenih mreža bavio tim pitanjem. Provedeno je istraživanje koje je pokazalo da žene niske muškarce vide kao bolje partnere za dugoročne odnose, prenosi Index. U istraživanju je sudjelovalo 110 žena koje su rekle kako su visoki muškarci idealni za seks, dok su niski idealni za brak. Prema psihologu Nicku Neaveu viši muškarci koji su vođe čopora ženama nisu simpatični.

– Često imaju tendenciju da budu nasilni ili da varaju. Ako su jako zgodni i vrlo poželjni, bit će puno onih koji će se natjecati za njihovu pažnju. Za kratkoročnu vezu, želite nekoga tko vas seksualno privlači. Ali za dugotrajnu vezu želite nekoga popustljivijeg i tko je ljubazan i brižan – kaže Nick. 

Provedeno istraživanje, naravno, ne odražava mišljenje svih žena, no jedno je jasno – ideali privlačnosti mijenjaju se.

FOTO: PEXELS