LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trenutno najsigurnija aplikacija za dopisivanje

WhatsApp je privatnost svojih korisnika podignuo na novu razinu

„End-to-end" kodiranje podrazumijeva da razmijenjeni sadržaj mogu vidjeti samo i isključivo osobe koje međusobno komuniciraju.

„End-to-end" kodiranje podrazumijeva da razmijenjeni sadržaj mogu vidjeti samo i isključivo osobe koje međusobno komuniciraju.

– Poruke koje pošaljete na ovaj razgovor i pozivi sada su osigurani end-to-end metodom. Dotaknite za više informacija. – poruka je koja je nedavno sve korisnike WhatsAppa diljem svijeta dočekala kada su pristupili razgovoru na toj aplikaciji. Mnogi su se pitali što to znači jer djeluje previše Mr. Robotovski, ali zapravo je vrlo jednostavno. End-to-end kodiranje podrazumijeva da razmijenjeni sadržaj mogu vidjeti samo i isključivo osobe koje međusobno komuniciraju, a to znači da bi prisluškivanje i čitanje poruka u ovoj aplikaciji trebalo biti gotovo nemoguće. 

– Kada korisnik pošalje poruku, jedina osoba koja je može pročitati jest osoba ili grupa kojoj je ta poruka poslana. Nitko ne može vidjeti što se nalazi u poruci. Ni cyber kriminalci. Ni hakeri. Ni represivni režimi. Čak ni mi. End to end enkripcija pomoći će nam da komunikacija putem WhatsAppa bude privatna poput razgovora licem u lice. – stoji na blogu WhatsAppa.

Ovo bi moglo predstavljati veliki problem svim vladama na svijetu ako bi htjele zatražiti uvid u nečiji razgovor ili fotografije radi istraživanja sumnjivih pojedinaca budući da čak ni zaposlenici WhatsAppa neće imati način da uđu u sadržaj poruka. 

Donosimo korisne alate za učenje i organizaciju vremena usred ispitnih rokova


 

IZVOR: TELEGRAM
FOTO: IGADGETWARE