LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
'Tips & tricks'

Vjerojatno pripremate čaj na pogrešan način: stručnjak otkriva ispravnu metodu

Ako pri ruci nemamo kuhalo s termostatom, stručnjak savjetuje da se kipućoj vodi doda otprilike 20 posto hladne vode.

Ako pri ruci nemamo kuhalo s termostatom, stručnjak savjetuje da se kipućoj vodi doda otprilike 20 posto hladne vode.

Kada na vrata pokucaju hladni dani, dobar dio kavopija svoj omiljeni napitak zamjene šalicom okrepljujućeg čaja. No, za razliku od kave, priprema čaja zahtjeva nešto drugačiji pristup.

Martin Isark, profesionalni kušač hrane i pića, otkriva da se u pripremi ne smije koristiti kipuća voda, odnosno vrećicu čaja najbolje je ubaciti u vodu koja ne prelazi 80 stupnjeva. S obzirom na to da su u prošlosti harale brojne zaraze, ljudi su vodu prokuhavali isključivo u svrhu prevencije.

Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Prevruća voda uništit će okus čaja i ostat će samo suhi okus tanina - objasnio je Isark za Daily Mail.

Ako pri ruci nemamo kuhalo s termostatom, stručnjak savjetuje da se kipućoj vodi doda otprilike 20 posto hladne vode. Opisanim postupkom dobit će se idealna temperatura te će samim time čaj bit znatno ukusniji.
FOTO: PIXABAY