LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raj za čokoljupce

VIDEO: Osam jednostavnih čokoladnih recepata

Za sve koji se još uvijek ne mogu odlučiti koje božićne kolačiće pripremiti, donosimo osam čokoladnih recepata koji su jednostavni i prilično jeftini.

Za sve koji se još uvijek ne mogu odlučiti koje božićne kolačiće pripremiti, donosimo osam čokoladnih recepata koji su jednostavni i prilično jeftini.

Čokolada! Vjerujemo da bi ta riječ mogla oboriti gotovo svakog s nogu. I priznajemo, sama po sebi je dovoljna. Ipak, u ovo božićno vrijeme nema ništa loše u pokušaju da se napravi nešto čokoladno od nje same. Donosimo vam osam jednostavnih prijedloga za čokoladne slastice popraćenih s još jednostavnijim YouTube videima.

1. Jagode u čokoladi

Jednostavno i fino. Jagode vole i oni koji ne vole voće, a čokolada je samo plus. Ova verzija koju smo našli je malo kompliciranija i kreativnija, ali u nedostatku vremena možete samo namočiti jagode u čokoladu i imate desert.

2. Čokoladni mousse od dva sastojka

Mnogi sumnjaju, mnogi isprobavaju, većina zna napraviti klasičniji mousse, ali vjerujemo da bi ga svi i češće radili da im za izradu trebaju voda, i pazi sad – čokolada. Postoje malo kompliciranije verzije, ali i one u potpunosti jednostavne. Mi smo našli obje.

3. Pločice od čokolade i maslaca od kikirikija

Nema slađega nego kombinirati čokoladu i maslac od kikirikija. Još kada se to tako fino rastopi, nama dođe da plačemo od sreće. Doduše, mi bismo savjetovali da uz postupak u videu slobodno na kraju ubacite i bademe, lješnjake, a možda i neslani kikiriki.

4. Čokoladni pereci

Nama nikada neće biti u potpunosti jasna kombinacija slatkog i slanog, ali nekada stvarno funkcionira. Primjerice, ovdje imamo video koji objašnjava kako iskombinirati slane perece, čokoladne komadiće i M&M bombone.

5. Thin mints

Tko je proučavao američku tradiciju, kulturno naslijeđe i godišnja doba zna da tamo postoji nešto što se zove Girls Scout Seasone. Naime, tada male izviđačice pohrle na ulice i prodaju svoje keksiće. Vrste okusa variraju od grupe do grupe,ali dosta ljudi voli ove okusa mentola.

6. Zdravi trufflesi od tamne čokolade i avokada

Zamisli da ti u nazivu bilo kakve hrane postoji nešto zdravo. Pa nikada ne bi osjećao grižnju savjesti. Možda spoj izgleda čudno,ali stvarno funkcionira.

8. Sladoled od mente i čokoladnih komadića

Znamo, nije sezona sladoleda, iako znanstvenici kažu da bi trebali jesti sladoled po zimi, a čaj piti po ljeti. Slagali se vi s tom teorijom ili ne, mi vam donosimo ovaj jednostavan sladoled u kojem možete uživati i vi, i vaši cimeri, i vaša obitelj,ali i svi ostali.

FOTO: STUDENTSKI.HR