LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimljivi podaci

Top lista najtraženijih pojmova na Googleu za 2017. godinu

Svjetski poznati internetski pretraživač objavio je popis pojmova koji su korisnike najviše zanimali protekle godine.

Svjetski poznati internetski pretraživač objavio je popis pojmova koji su korisnike najviše zanimali protekle godine.

U današnjem svijetu provodimo vrijeme na Internetu. U prošlosti, kada nije bilo ni Interneta ni tehnologije, ljudi su znanje tražili u starim spisima ili se ono generacijski prenosilo. Danas, sve nam je dostupno jednim klikom. Što god nam padne na pamet, možemo pronaći na Internetu. Iako nekada pretražujemo „glupe" stvari i mislimo da nitko na svijetu nije to pokušao istražiti, ispostavi se da već netko istražuje. Google svake godine objavi popis najtraženijih pojmova za svaku državu, a mi vam donosimo popis pojmova koje su Hrvati najčešće pretraživali protekle. Neki će vas iznenaditi, neki nasmijati, a neki i začuditi. 

Na prvome mjestu najtraženijeg pojma 2017. godine u Hrvatskoj upravo je DIP, to jest Državno izborno povjerenstvo. Drugo mjesto zauzeo je ljetni hit Despacito, a teniski turnir Wimbledon treće mjesto.

Hrvatski najtraženiji pojmovi 

1) DIP   2) Wimbledon   3) Eurosong  4) Eurosong  5) Rukomentno prvenstvo  6) iPhone 8  7) Sudbina  8) Eurobasket  9) Fidget spinner  10) Majčin dan

Događanja
1) Izbori  2) Wimbledon  3) Eurosong  4) Rukometno prvenstvo  5) Eurobasket   6) Hrvatska Grčka  7) Špancirfest  8) Lokalni izbori  9) Oscars 10) Noć muzeja

Filmovi
U kategoriji filmova objavljen je popis onih koji su bili najtraženiji u Hrvatskoj. Možemo slobodno reći kako Hrvati zaista prate nove i popularne filmove.

A1 SafeNet od sada štiti i sve korisnike na bonove


1) La la Land  2) Samo nebo zna  3) Wonder Woman  4) Justice League  5) Blade Runner  6) Moonlight  7) Manchester by the Sea  8) Blade Runner 2049  9) Pirati s Kariba  10) Logan

Osim filmova, najtraženije serije bile su: Stranger Things, 13 Reasons Why, Game of Thrones te reality show Big Brother Brazil.

Foto: Tumblr
 

Sve o funkcioniranju interneta i upravljanju njime na besplatnom predavanju na FER-u


Kategorija „kako"

Jedna od najzanimljivijih kategorija upravo je kategorija pretraživanja „kako". U toj kategoriji ljude je najviše zanimalo sljedeće:

1) Kako napraviti ljigavca  2) Kako kupiti Bitcoin  3) Kako zamrznuti kredit  4) Kako napraviti naočale za pomrčinu sunca  5) Kako gledati meč Mayweather vs McGregor

Što se tiče svijeta, pojmovi koji su bili natraženiji su: uragan Irma, iPhone 8 i iPhone X, Bitcoin i pucnjava na glazbenom festivalu u Las Vegasu. Od glumaca su najtraženiji bili Meghan Markle, Kevin Spacey i Gal Gadot, od pjevača Ariana Grande, Linkin Park i Lady Gaga, a od pjesama Despacito, Shape od you i Perfect.

Mora se priznati kako Hrvati ne zaostaju u trendovima i da pomno prate sve što se događa u svijetu. Preostaje nam samo da pametno tipkamo te da čekamo sljedeći popis najtraženijih pojmova za 2018. godinu.

IZVOR: GOOGLE TRENDS
FOTO: PIXABAY