LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preporuke za podcaste

Top 5 besplatnih podcasta na engleskom jeziku o psihologiji, putovanjima, sportu i još mnogočemu!

Previše stresa u ispitnom razdoblju, ali i posljedice pandemije s kojom trenutno živimo, traže više opuštanja i vremena za predah. Upravo zato idealno je vrijeme da odmorite misli uz pomoć podcasta! U nastavku donosimo naših 5 preporuka!

Previše stresa u ispitnom razdoblju, ali i posljedice pandemije s kojom trenutno živimo, traže više opuštanja i vremena za predah. Upravo zato idealno je vrijeme da odmorite misli uz pomoć podcasta! U nastavku donosimo naših 5 preporuka!

Podcast je jedan od novih internetskih trendova koji je u svijetu već neko vrijeme poprilično popularan. Predstavlja audiozapis ili audiovizualni zapis koji možete slušati, ponekad i gledati, dok obavljate kućanske poslove, kuhate ručak ili se nekamo vozite. Nadamo se da će i u Hrvatskoj ovaj trend uskoro jednako zaživjeti, a do tada vam donosimo naših 5 preporuka za besplatne podcaste na engleskom jeziku!

Psych Central

Psych Central jedna je od najvećih i najstarijih neovisnih internetskih izvora za mentalno zdravlje, aktivna od 1995. godine. Osim hrpe korisnih informacija, raznih kvizova i mogućnosti komunikacije s profesionalcima iz ovoga područja, nude i mnoge zanimljive tjedne podcaste.

Podcasti se bave psihološkim temama i mentalnim zdravljem koje ne treba zanemarivati. Ako želite znati nešto više o toksičnim odnosima, kako postaviti granice prema članovima obitelji i rodbine ili koliko seksa je psihološki zdravo, odgovore možete saznati slušajući razgovore stručnjaka, koji obično ne traju dulje od 30 minuta.

What I Know Now

Amelia Liana, inače britanska influencerica, autorica je podcasta What I Know Now. Neovisno o tome poznajete li je i podržavate li ljude iz ove branše ili ne, vjerujemo da ste u nekom trenutku imali slomljeno srce i poznajete taj osjećaj. Amelia u podcastu počinje upravo s ovom tematikom i razgovorom s mnogim drugim ljudima razvija raspravu o ljubavnim i prijateljskim odnosima, dating fenomenu, dating aplikacijama i sličnim temama.

Svaka epizoda podcasta ne traje dulje od 45 minuta, a svaki od gostiju donosi neko novo razmišljanje, koje možda nikada sami niste povezali, a u kojemu se lako pronađete poput, recimo, bingo teorije o ljubavnim odnosima. Ako vas zanima o čemu je riječ, Amelia Liana vam donosi odgovore u podcastu!

The Bowery Boys Podcast

Svim ljubiteljima putovanja, povijesti i New Yorka, autori podcasta Greg Young i Tom Meyers otkrit će mnoge zanimljivosti i legende o njujorškim četvrtima, razvoju kulturne povijesti, hrani, ali i mnogim nedaćama koje su tijekom povijesti zadesile ovaj poznati američki grad.

Trenutno možete poslušati više od 300 snimljenih epizoda, uz koje je dostupan i popratni tekst na njihovu blogu. Povijest The Bowery Boysa započela je 2007. godine, a o napretku i uspjehu podcasta govori i činjenica kako su 2016. godine izdali i knjigu pod nazivom Adventures In Old New York.

Sky Sports podcasti

Sky Sports jedan je od vodećih sportskih televizijskih kanala u Velikoj Britaniji. Na njihovim stranicama može se poslušati nekoliko različitih podcasta iz sportske domene. Podcasti su posvećeni raznim temama, od nogometa i kriketa, povijesnih postignuća do aktualnih sportskih događanja ili primjerice transfera.

Svaki od podcasta donosi različite domaćine, poput nogometnog trenera Garyja Nevillea, ali i mnogobrojnih gostujućih ličnosti. Epizode obično variraju od 20 do 50 minuta, a uvjereni smo kako svaki ljubitelj sporta ovdje može pronaći nešto zanimljivo.

The Naked Scientists

The Naked Scientists kreirani su prije čak 19 godina, a predstavljaju jedan od svjetski priznatih i nagrađivanih izvora znanstvene komunikacije. Njihova misija jest pružiti svima znanstvene izvještaje i objašnjenja o našem zdravlju, okolišu i planetu služeći se aktualnim temama poput, primjerice, cjepiva protiv koronavirusa ili učinkovitosti električnih automobila.

Nove epizode izlaze svakih tjedan dana, a uključuju različite tematike i brojne goste, znanstvenike i eksperte. Epizode traju nešto duže, oko 60 minuta, ali nude zaista iscrpne rasprave iz područja medicine, znanosti i novih tehnologija.

FOTO: PIXABAY