LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U iščekivanju GOT-a

Serije koje privremeno mogu zauzeti omiljeno TV prijestolje

Nema te serije koja bi mogla zamijeniti "Igru prijestolja" iskrenim ljubiteljima, no ipak vam donosimo popis koji bi mogao barem privremeno okupirati vaša srca koja su već krenula s iščekivanjem serije koja se bliži kraju.

Nema te serije koja bi mogla zamijeniti "Igru prijestolja" iskrenim ljubiteljima, no ipak vam donosimo popis koji bi mogao barem privremeno okupirati vaša srca koja su već krenula s iščekivanjem serije koja se bliži kraju.

Već smo vam donijeli mnogobrojne načine na koje možete preživjeti završetak sezone Igre prijestolja, no unatoč svemu praznina ostaje i čeka na popunjavanje. Nažalost, još nije postojala niti je u procesu stvaranja serija koja je zaludila svijet kao Igra prijestolja.

No, ipak donosimo kratki, ali slatki popis serija koje bi možda mogle parirati sezonama popularnog GOT-a. Poredali smo ih redom kojim su nama bile drage, no možda vi promijenite redoslijed i učinite ga primamljivijim vama. Preživite iščekivanje gledajući serije koje će vam barem malo popuniti prazninu koju je Westeros ostavio.

Outlander (2014 – ...)

Serija koja nije toliko poznata svekolikom puku u našoj zemlji, no onima koji su je pogledali zarobila je maštu. To je priča bazirana na povijesnoj fikciji i znanstvenoj fantastici koje su temelj serije knjiga autorice Diane Gabaldon. Priča prati Claire Randall koja nakon služenja kao medicinska sestra za vrijeme Drugog svjetskog rata igrom slučaja i s malo druidskih čari putuje kroz vrijeme i započinje svoj život u 1743. godini, čak 200 godina ranije. Tako se nađe u središtu povijesnih borbi Crvenih mundira i Škota. Osim problematike koju donosi ne toliko dobro poznavanje povijesnog perioda, također joj problem stvara i njena ženska drskost netipična za to razdoblje. Kako se snašla u tom vremenskom razdoblju, koje ljubavi su se razvile i je li se uspjela vratiti u svoje vrijeme pogledajte u seriji Tuđinka.

Vikings (2013 –​ …)

Vikinzi su također jedna vrsta povijesne fikcije bazirana na pričama o osvajaču Ragnaru Lodbroku. Serija prati njegov uspon od običnog seljaka do poznatog Vikinga koji se usudio otisnuti na zapad. Također, prati njegovu obitelj i daljnje osvajačke pohode. Zamjeriti im se može čudan pokušaj pričanja engleskog s nordijskim naglaskom. Sve u svemu, zabavna serija koja sigurno nije edukativna, niti vjernog prikaza povijesnih vikinških osvajanja, no dovoljno dobra da zadovolji prosječnog fana Igre prijestolja.

The Tudors (2007 – 2010)

Drama koja opisuje vladavinu Hernika VIII, kratki životni vijek njegovih partnerica te intrige Tudora. Naravno, ni ova nije vjerna povijesnim činjenicama te se udvara široj publici kroz povijesnu sapunicu punu uzdaha i mučenja.

Spartacus (Blood and Sand, Gods of the Arena, Vengeance) (2010 – 2013)

Radi se o seriji koja privlači gledatelje krvavošću i seksom i to je sve. Serija je toliko krvava da je u nekim zemljama bila i zabranjena, a mnogi su rekli da stvarno nisu u stanju gledati koliko su scene klanja u seriji brutalne i različite. Uglavnom, serija prati roba Spartaka koji vodi veliku pobunu protiv Rima. Na kraju, iako nismo pogledali, preporučit ćemo vam dodatne serije koje vas mogu zabaviti. Internetski forumi su prepuni pozitivnih komentara, no ipak kao i sve što pročitamo na njima treba ih uzeti u obzir s rezervom. Preporučamo vam visokobudžetnu, ne baš povijesno točnu seriju – Marco Polo, potom navodno popularnu seriju o gusarima – Black Sailes te ne baš sličnu GOT-u, ali ipak smještenu u krajolik prošlosti – Penny Dreadful.

FOTO: STUDENTSKI.HR