LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iz svijeta Harryja Pottera

Saznajte kako tijekom učenja utjeloviti duh Ravenclawa, Hufflepuffa, Gryffindora i Slytherina

Nakon što ste se udobno smjestili u dom Ravenclaw, Hufflepuff, Gryffindor ili Slytherin, saznajte kako uistinu utjeloviti duh onog kojem pripadate baveći se akademskim obvezama.

Nakon što ste se udobno smjestili u dom Ravenclaw, Hufflepuff, Gryffindor ili Slytherin, saznajte kako uistinu utjeloviti duh onog kojem pripadate baveći se akademskim obvezama.

Naš razredbeni klobuk smjestio vas je u neki od Hogwarts domova iz mnogima omiljenog Harryja Pottera. Ako još niste doznali kojemu pripadate, saznajte na poveznici. Nakon što ste se udobno smjestili ondje, saznajte i kako uistinu utjeloviti duh svog doma baveći se akademskim obvezama.


Vezano: KVIZ: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff ili Ravenclaw – u koji dom pripadate?


Ravenclaw

Dosjetljivost, mudrost, učenje, kreativnost – to su glavna obilježja Ravenclawa. Oni su spremni za nove izazove, mudri, ali i uvijek ljubazni. Obilježeni su znakom orla, elementom zraka i umirujućom plavom te hrabrom broncom.

Ovi studenti veoma su studiozni i nadareni, ponosni na svoju kreativnost u potrazi za novim rješenjima. Znatiželja vlada ovim domom zbog čega nije neobično uočiti ih na različitim područjima, čak van onog što primarno studiraju. Ekscentrični su, no s velikom predispozicijom za uspjeh u onome čime se bave.

Nadareni su dobrim pamćenjem, što znači da učenje za njih predstavlja mačji kašalj. Iz tog je razloga grupno učenje pravo rješenje za ove studente. Budući da lako upadaju u prostranstva znanja i lako ih je zainteresirati za ono što im nije primarno, dobro je uspostaviti kontrolu nad raspodjelom obaveza u grupi s kojom uče. Nije im strano preuzeti ulogu učitelja te tako savladati gradivo, svakako, za ocjenu izvrstan.

Hufflepuff

Marljivost, strpljivost, odanost, poštenje – to su naši Hufflepuffs. Nikako ne mogu prihvatiti nepravdu te će se uvijek zauzeti za svoje prijatelje. Kao najobuhvatniji dom vrednuju rad i posvećenost onome čime se bave. Obilježeni su elementom zemlje i znakom mudrog jazavca s bojama žute pšenice i dubokom crnom koja predstavlja zemlju.

Ako sretnete studente koji s pripremama za ispit kreću kad krene i akademska godina, zasigurno su članovi doma Hufflepuff. No, njihov rad ne veže se uz natjecanje s drugim studentima već uz osobni napredak, a vođeni su skromnošću. Za njih, važno je sudjelovati i poštovati moralne norme.

Učenje im predstavlja kontinuirani proces oslonjen na ponavljanje i rani početak. Mentalne mape njihova su jača strana, dok svaki dan uzimaju vremena za posvetiti se svojim sadržajnim bilješkama. Noć prije ispita uvijek imaju prostora za dobro se naspavati jer su kompletno gradivo naučili mjesec ranije.

Gryffindor

Hrabrost, viteštvo, odlučnost i odvažnost – to je Gryffindor. Ovo je dom koji vole kako profesori tako i studenti. Njegov je element vatra, dok mu je glavni simbol lav. Obilježen je bojama kao što su grimizna i zlatna.

Studenti koji mu pripadaju prvi će se javiti za izlaganje i tako spasiti ostale kolege od javnog istupa. Bez zadrške i straha pojavit će se na kolokviju ako i nisu sve naučili. Hrabri po prirodi često će se prepustiti prokrastinaciji i radu u zadnji trenutak.

Za učenje ih mogu zainteresirati samo teme „izvan kutije“, a najbolji su kad uče o onome što ih istinski zanima. Noć prije ispita odlučujuća je i vrlo vjerojatno jedina kad se zapravo uhvate knjige. Na pitanja u ispitu uvijek odgovaraju nekim novim rješenjima.

Slytherin

Lukavost, snalažljivost, vodstvo i ambicija – osnovne su karakteristike doma Slytherin. Obično se radi o ambicioznoj djeci učenjaka koja se drže skupa, svoje ciljeve ostvaruju pod svaku cijenu te su vrlo motivirani za uspjeh i pobjedu. Obilježeni su znakom zmije i elementom vode. Boje koje ih predstavljaju podudaraju se s tamnim zelenim nijansama te srebrnom koja predstavlja kišu.

Pronicljivi i snažni vođe, usmjereni na postignuća nerijetko će prije donošenja odluke istražiti sve moguće ishode kako bi rezultat njihova djelovanja bio što bolji. Nisu veliki ljubitelji pravila, no veoma su lojalni svojim idejama i onima koji te ideje poštuju. Sigurni su i samouvjereni, a može ih se svrstati u opasnu konkurenciju.

Ovi studenti preuzet će teret projekta na sebe, ali neće vas poštedjeti čitanja bukvice za vaš nerad. Nastojat će uvijek biti bolji od ostalih što se očituje u njihovoj radnoj etici. Najjače oružje za učenje je njihov um prepun mentalnih mapa u koje spremaju gradivo, a neće se ustručavati posegnuti za energetskim pićem za što bolju koncentraciju. Učit će sami, a nije im ni strano pripremiti šalabahter za ispit.

FOTO: UNSPLASH