LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Puno se toga promijeni

Razlike između brucoša i starijih kolega

Biti brucoš ponekad nije lako, a isto vrijedi i za starije kolege. Međutim, nije isto pripadati jednoj ili drugoj grupi. Razlike su više nego očigledne.

Biti brucoš ponekad nije lako, a isto vrijedi i za starije kolege. Međutim, nije isto pripadati jednoj ili drugoj grupi. Razlike su više nego očigledne.

Na neki način svi se ponekad vole našaliti s brucošima jer su oni još uvijek naivni i svojim postupcima to potvrđuju iz dana u dan. Nema ništa bolje nego dočekati novu generaciju brucoša (naravno, nemojte to raditi i u tridesetima). Razlike između brucoša i starijih kolega su ponekad očigledne, a mi smo pripremili nekoliko tipičnih situacija u kojima se to najbolje vidi. 

1. Kada naletite na prijatelj iz srednje škole 

BRUCOŠI: 

Srednja Brucoši
 

Sretni ste kao malo dijete, trčite jedno drugom u zagrljaj kao da ste ovogodišnji prvaci Zlatne Piruete. Na vašu žalost, niste. 

ISKUSNJARE: 

Srednja Stariji
 

Prvo što pomisite kad vidite nekoga iz srednje je:''Ajme ne, moram se družiti s njim sada.'' Želite izbjeći susret pod svaku cijenu. Stavljate slušalice, mobitel vam zvoni, trčite na tramvaj. Bilo što, samo da ne morate pričati sa nekadašnjim kolegom iz razreda kojeg ste izbrisali s vašeg Facebooka još prije dvije godine  

 

2. Buđenje za predavanje 

BRUCOŠI: 

Predavanje_Brucoši

O ne, vaše prvo predavanje, alarm nije zvonio, trčite, padate sami preko sebe, perete zube četkom za wc, mažete pastu za zube na kruh, totalno ste izgubljeni sve do trenutka kada shvatite da nema nikakvih potpisa na predavanjima, no prošla baba s kolačima. 

ISKUSNJARE: 

Predavanje_Stariji
 

Vi ste već odavno shvatili da na predavanje ne morate ići. Ne brinete se, opušteni se i baš evo sad u vrijeme predavanja je bolje otići na ručak u menzu i prileći malo popodne da se slegne ručak. 

 

3. Oblačenje za prvi dan predavanja

BRUCOŠI: 

Odjeća Brucoši 

Ne samo da ste noć prije isprobali što ćete obući, već ste ujutro krenuli iz sobe i odlučili ste još jednom presvući. 

ISKUSNJARE: 

Odjeća, Stariji 

Ma, zar je bitno. Pidžama, trenerka, traperice ili kombinezon. Vama je ionako svejedno. 

4. Odlazak u klubove 

BRUCOŠI: 

Klubovi Brucoši

Opa, jedan je to od prvih izlazaka i na svom statusu na Facebooku upozoravate cure da se čuvaju jer stari morski vuk s 18 godina izlazi vani. To što su vam veće šanse protiv Tysona u ringu nego da nešto zbarite ćete shvatiti tek u 5 ujutro dok se budete davili u masnom kebabu utjehe. 

 

ISKUSNJARE: 

Klubovi Stariji 

Ma vama je više dosta izlazaka na određena mjesta jer ne možete gledati klince kako povraćaju po vama nakon druge žestice. Vrijeme je da pronađete neko drugo mjesto ili se jednostavno negdje skrasite. Ako se bližite tridesetima, koji vrag radite više među studentima? 

5. Učenje za ispite

BRUCOŠI: 

Učenje Brucoši
 
Uh, poharali ste Narodne Novine, pripremili ste 328 markera i flomastera u boji i spremni ste za podcrtavanje fusnota. 
 

ISKUSNJARE: 

Učenje Stariji

Još su tri dana do kolokvija, došlo je vrijeme da se raspitate u vezi literature. 

6. Upoznavanje novih kolega 

BRUCOŠI: 

Prijatelji_Brucoši

Što se tiče cura, do kraja predavanja će jedna drugoj ispričati svoju ljubavnu tragikomediju, dok će dečki vrlo vjerojatno euforično dogovorit neku pijanku istoga dana. 

ISKUSNJARE: 

Prijatelji_Stariji

Prilazite osobi s oprezom, kao da je riječ o tempiranoj bombi. Smireni ste i predstavljate se kao da mu nećete učiniti ništa nažao. 

7. Kada vas netko koga ste tek upoznali doda na Facebooku 

BRUCOŠI: 

Facebook Brucoši 

Ovo je za vas znak da ste odlično počeli studentski život. Nakon što vidite zahtjev za prijateljstvo bacate mali ples poput nogometne ekipe Kameruna kraj korner zastavice nakon postignutog gola. Ako ste dečko i dodala vas je cura, za vas je više nego sigurno kako vas želi, tu nema sumnje. 

ISKUSNJARE: 

Facebook Stariji

Ravnodušno otvarate obavijest o zahtijevu za prijateljstvo i totalno ste nezainteresirani jer imate svoj krug prijatelja i ne tražite nikoga novog. Ako je ostalo barem malo ljudskosti u vama, prihvatit ćete tu osobu i izbrisati je nakon nekog vremena, a ako nije jednostavno ćete joj hladnokvrno uvaliti košaricu. 

8. Briga brucoša oko ispita i iskusnjara oko pronalaska posla 

BRUCOŠI: 

Briga oko ispita
 

Potrošili ste do sada već dobar dio od onih vaših 328 markera i pokušavate upamtiti i posljednju fusnotu jer to je nevjerojatno bitno za vas. Istraživanje istraživanja prethodnog istraživanja prvotnog istraživanja sigurno će biti u testu i vi to morate jednostavno znati! 

ISKUSNJARE: 

Briga oko posla

Toliko vas irititaju pitanja o poslu da jednostavno verbalno šamarate ljude vašim sarkastičnim odgovorima. Kao da ne znaju da živimo u Apsurdistanu. 

9. Odabir alkohola

BRUCOŠI: 

Alkohol_Brucoši

Za vas samo luksuzna pićenca, ipak se morate pokazat pred svima. Izlazite s motom  'šankeru, budi noćas drug...'

ISKUSNJARE:

Alkohol_Stariji
 
Ma vama je i ovaj put tako svejedno samo da nešto ulijete u sebe. Vaša jetra može apsorbirati i sirovu naftu.
 

10. Grupni zadaci

BRUCOŠI:  

Grupni projekt_Brucoši

Pomno odabirete kolege s kojima ćete raditi. Ne želite raditi s nekim luzerima jer dovode vas u opasnost da se ne uližete dovoljno profesoru. 

ISKUSNJARE: 

Grupni projekt_Stariji

Bilo da se radi o početku rada na projektu ili kraju, jednostavno ne da vam je ponestalo ideja, nego je vaša jedina ideja da se napijete zbog nedostatka ideja. 

Sve u svemu, dragi brucoši, ne brinite i vaši iskusni kolege su nekada bili brucoši, neki prije 2, 3, 4, a neki i prije 7-8 godina. Dajte stvarno iskusnjare, prestanite se družiti s mlađarijom vrijeme je da stavite kacigu za poslove, ispalite se iz topa za poslove i odletite u  čudesnu zemlju poslova, gdje poslovi rastu na poslovima. 

FOTO: BUZZFEED.COM