LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Različiti arhitektonski stilovi i bogata povijest

Predavanje u dvorcu: ovo su neka od najljepših sveučilišta na svijetu!

Svako je različito i specifično na svoj način, a svojim izgledom podsjećaju na bajke ili prizore iz filma.

Svako je različito i specifično na svoj način, a svojim izgledom podsjećaju na bajke ili prizore iz filma.

Sveučilišne zgrade dolaze u svim oblicima, veličinama i arhitektonskim stilovima. Od tradicionalnih sivih kamenih zgrada do avangardnih modernističkih struktura, sveučilišni kampusi neke su od najzanimljivijih zgrada koje možete pronaći. Ovo su neka od najljepših sveučilišta na svijetu prema listi Times Higher Education.


Sveučilište Heidelberg, Njemačka

 

Sveučilište Heidelberg izgleda kao da je ispalo iz bajke, sa svojim zgradama s tornjevima, kamenim mostovima i baroknim zgradama od crvene cigle. Osnovano 1386. godine, Sveučilište Heidelberg nije samo najstarije njemačko sveučilište, već i jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu, a povezano je i s 29 dobitnika Nobelove nagrade.

FOTO: Studentski.hr via Canva
 

Sveučilište Sorbonne, Francuska

 

Elegancija, grandioznost i sofisticiranost epiteti su koji savršeno odgovaraju Kampusu Sveučilišta Sorbonne. Mnoge impresivne zgrade sveučilišta čine Latinsku četvrt Pariza i nalaze se na pješačkoj udaljenosti od nekih od najpoznatijih pariških znamenitosti.

FOTO: Studentski.hr via Canva

 

Flagler College, SAD

 

Flagler koledž, smješten u St Augustineu na Floridi privatno je obalno sveučilište slobodnih umjetnosti. Glavna je zgrada građevina u stilu španjolske preporode od krem boje i crvene opeke s kosim krovovima. Izvorno je izgrađen 1800-ih kao hotel, a zgrada je sada u nacionalnom registru povijesnih mjesta. Cijeli kampus zadržao je svoj povijesni šarm, a krase ga palme i fontane koje pokrivaju cijelo područje od 19 hektara.

FOTO: Studentski.hr via Canva

 

Sveučilište Royal Roads, Kanada

 

Glavna zgrada Sveučilišta Royal Roads poznata je kao dvorac Hatley, a smještena je u nacionalnom povijesnom lokalitetu Hatley Park. Korištena je kao lokacija za snimanje niza filmova, uključujući franšizu X-Men i Deadpool. Sveučilišni kampus koji pokriva 260 hektara parka, ima pješačke i biciklističke staze, japanski vrt kao i pogled na more.

FOTO: Studentski.hr via Canva

 

Sveučilište Otago, Novi Zeland

 

Sveučilište Otago poznato je po svom slikovitom okruženju, stapajući se s prostranim zelenilom i rijekom Leith koja teče kroz kampus. Prirodna ljepota kampusa i zgrade koje su mješavina tradicionalnih neogotičkih struktura i modernističkih zgrada čine ovaj prostor posebnim. Sveučilište je osnovano 1869. godine i smatra se prvim novozelandskim sveučilištem.

FOTO: Studentski.hr via Canva
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA