LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najava filma

Povratak u svijet čarobnjaštva s novim nastavkom „Čudesnih zvijeri i gdje ih naći"

Ako vas je prvi dio „Čudesnih zvijeri i gdje ih naći" oduševio, strpite se još malo – drugi će dio izaći 16. studenog 2018. godine, a najava i nova glumačka postava djeluju obećavajuće.

Ako vas je prvi dio „Čudesnih zvijeri i gdje ih naći" oduševio, strpite se još malo – drugi će dio izaći 16. studenog 2018. godine, a najava i nova glumačka postava djeluju obećavajuće.

Pripremite se, potteroljupci! Iako smo svih osam filmova snimljenih prema poznatoj priči o čarobnjačkoj družini već odavno pogledali, J. K. Rowling i odličan redatelj David Yates ne dopuštaju da zaboravimo na najdraži nam svijet vještičarenja i čarobnjaštva. U studenom 2016. godine izašao je film Čudesne zvijeri i gdje ih naći, a njegov je završetak dao naslutiti da možemo očekivati i nastavak. Naime, u posljednjim se scenama otkrilo kako je zlikovca Grindelwalda uhapsila MACUSA, američki ekvivalent Ministarstva magije, nečaru (ili bezjaku kako bi se to reklo u Londonu) Jacobu Kowalskom izbrisano je pamćenje, a sudbina tajanstvenog Credenca Barebonea ostala je nepoznata.

Ipak, ono što nam jest poznato, datum je izlaska drugog nastavka filma, kao i njegov naslov. Film Čudesne zvijeri i gdje ih naći: Grindelwaldovi zločini najavljen je za 16. studenog 2018. godine, a otkriveno nam je i da je Dumbledoreov nekadašnji prijatelj, a sada zatvorenik i omraženi čarobnjak Gellert Grindelwald, pobjegao iz zatvora u New Yorku. Nastojanja Albusa Dumbledorea da ga spriječi na mračnome putu uspona i čišćenja čarobnjačkog svijeta od mješanaca i mutnjaka zahtijevat će pomoć glavnoga lika prvog dijela Čudesnih zvijeri – Newta Scamandera.

Staroj postavi pridružit će se nova lica te ćemo tako u glavnim ulogama gledati Judea Lawa kao mladog Dumbledorea te Johnnyja Deppa kao suparnika mu Grindelwalda, a značajnu će ulogu odigrati i Zoë Kravitz kao Leta Lestrange čiju smo sliku na trenutak mogli vidjeti i u prvome nastavku te čiji će se kompliciran odnos s Newtom Scamanderom, kojega će ponovno utjeloviti Eddie Redmayne, razjasniti.

U klasičnoj borbi između dobra i zla možemo očekivati niz dramatičnih, ali i ljubavnih scena. Prisjetimo li se samo odnosa između Newta i Porpentine Goldstein te dodamo li tomu Letu, nekad blisku Newtu, a sada zaručenu za njegova brata Theseusa koji mu je potpuna suprotnost, ne sumnjamo da će manjkati neočekivanih zapleta i iskrenih emocija, kao i magične atmosfere u čijem stvaranju J. K. Rowling nema ravne.
FOTO: TUMBLR