LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan knjiga by SIK

Pokaži svoje znanje o hrvatskoj književnosti i osvoji vrijedne nagrade

Na Danu knjiga čeka vas zabavan kviz u kojem najbolje nagrađuju Fraktura i Naklada Ljevak, a mi donosimo online verziju koja može poslužiti za ponavljanje gradiva i zagrijavanje prstića za brzo klikanje točnih odgovora.

Na Danu knjiga čeka vas zabavan kviz u kojem najbolje nagrađuju Fraktura i Naklada Ljevak, a mi donosimo online verziju koja može poslužiti za ponavljanje gradiva i zagrijavanje prstića za brzo klikanje točnih odgovora.

Obožavaš čitati, a znanje o hrvatskoj književnosti imaš u malom prstu? Bez problema možeš nabrojiti romane hrvatskih književnika, a njihove sadržaje možeš izrecitirati ako te usred noći netko probudi i zamoli da to učiniš? Prijatelji te zovu knjiškim moljcem, na kvizovima znanja uvijek kao kategoriju biraš književnost, a usto ti je i brzina vrlina? Zašto ne bi svoje znanje iskoristio i pokupio vrijedne nagrade?

Udruga Studentski informativni kutak u suradnji s Knjižnicom Filozofskog fakulteta povodom proslave desete obljetnice preseljenja Knjižnice u novu zgradu, u kojoj se i danas nalazi, organizira Dan knjiga. Događaj će se održati 14. ožujka s početkom u 16 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice FFZG-a, a odmah nakon panel-rasprave uslijedit će kviz Tragom hrvatske književnosti. Svi će natjecatelji u kvizu, koji će trajati od pola sata do najviše 45 minuta, moći pokazati svoje zavidno znanje o hrvatskoj književnosti, dok će prva tri mjesta bogato nagraditi Naklada Ljevak i Fraktura.

Kako bi naši čitatelji prije velikog ogleda na Filozofskom fakultetu provjerili svoje znanje i navikli prstiće na brzo klikanje točnih odgovora, pripremili smo i zabavnu online verziju kviza, kojom se možete zagrijati za pravo natjecanje i osvajanje vrijednih nagrada. Pristupiti joj možete klikom na poveznicu, a rezultatima se možete pohvaliti prijateljima na društvenim mrežama i pozvati ih da i sami pokažu što znaju.

Ako kviz nije ono što vas najviše privlači, ekipa Dana knjiga pripremila je za četvrtak brojne književne poslastice, a više informacija o svim sadržajima možete pronaći na Facebook događaju.

FOTO: STUDENTSKI.HR