LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZVOR BAKTERIJA

Ovo su stvari koje nikako ne biste trebali naručivati u kafiću

Drugi put dvaput razmislite što ćete naručiti u kafiću, budući da su neke omiljene ljetne opcije pune bakterija.

Drugi put dvaput razmislite što ćete naručiti u kafiću, budući da su neke omiljene ljetne opcije pune bakterija.

Tijekom vrućih ljetnih dana mnogi od nas vole naručiti osvježavajući napitak s ledom, međutim prema nedavnom istraživanju sljedeći put kada budete naručivali piće s ledom, možda biste trebali razmisliti dvaput.

Istraživanje je otkrilo da su ledomati u kafićima i restoranima često izvor brojnih bakterija, čak i više nego što ih ima u vodi u WC školjci. Prema britanskim državnim laboratorijima koji su proveli istraživanje uzoraka, iako niti jedan od uzoraka nije predstavljao prijetnju za zdravlje, postoji priličan rizik od izloženosti bakterijama.

Nedovoljno čišćenje ledomata jedan je od ključnih razloga za tu neugodnu spoznaju, a mnogi vlasnici kafića i restorana možda nisu svjesni koliko se brzo bakterije mogu razmnožiti u tome okruženju. 

Međutim, led nije jedini krivac. Istraživanje je također otkrilo da se najveći broj bakterija nalazi u čaši vode ili gaziranom soku s kriškom limuna. Istraživači su testirali 76 kriški limuna iz 21 restorana i otkrili da je čak 70 posto, odnosno 53 kriške, bilo zaraženo bakterijama.
FOTO: UNSPLASH