LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BOLJE OD LOSIONA I SPREJEVA

Ovo su biljke koje vas ljeti štite od dosadnih komaraca

Postoje koraci koje možete poduzeti kako biste spriječili razmnožavanje komaraca oko kuće, a jedan od načina su biljke koje možete zasadtiti u vašem vrtu ili teglama na balkonu i okućnici.

Postoje koraci koje možete poduzeti kako biste spriječili razmnožavanje komaraca oko kuće, a jedan od načina su biljke koje možete zasadtiti u vašem vrtu ili teglama na balkonu i okućnici.

U ljeti većina nas voli boraviti na otvoreno, pogotovo u večernjim satima kada temperature više nisu tako visoke. Međutim, iako uživamo u mirisu svježeg zraka, postoji jedna neugodna strana - dosadni kukci i komarci. Iako postoje mnogi losioni i sprejevi za odbijanje insekata, oni često nisu dovoljni kako bi se spriječio ulazak komaraca u naš dom.

Ipak, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste spriječili razmnožavanje komaraca oko kuće, a jedan od načina su biljke koje možete zasaditi u vašem vrtu ili teglama na balkonu i okućnici, prenosi Poslovni.hr

Kadifice

Kadifice su jednostavne za uzgoj u vrtu, a osim što će unijeti živopisne boje u prostor, ova biljka također može otjerati komarce. Ali, tu se ne završava njena funkcija. Neven također pomaže u odbijanju lisnih uši, bijelih mušica i drugih štetnika. Dakle, kadifice ne samo da će oplemeniti vaš vrt vizualno, već će i štititi druge biljke od nametnika.

Bosiljak

Bosiljak ne samo da daje okus i svježinu jelima poput salata i tjestenine, već također može pomoći u suzbijanju komaraca. Miris bosiljka djeluje kao prirodni repelent za ove dosadne insekte. Velika prednost je što se miris oslobađa bez potrebe za gnječenjem listova biljke.

Citronela

Citronela je često sastojak mnogih svijeća i repelenata protiv komaraca zbog svoje sposobnosti da ih odbija. Velika prednost ove biljke je što je otporna i ne zahtijeva posebnu njegu. Možete je uzgajati u dvorištu ili je kombinirati s drugim biljkama koje odbijaju komarce kako biste držali komarce podalje.

Ružmarin

Drvenasti miris ružmarina ne samo da daje snagu jelima, već također odbija komarce. Ova biljka može čak spriječiti napade nametnika na vaše povrće. Uzgajanje ružmarina u vrtu ili teglama donijet će mirisnu zaštitu od komaraca i drugih štetočina.

Češnjak

Češnjak je još jedna biljka koju možete uzgajati u vrtu ili teglama, a istovremeno će izgledati sjajno. Oštar miris češnjaka prirodno odbija komarce, što je posebno korisno ako želite zaštititi svoju obitelj od njihovih ugriza.

Lavanda

Lavanda opstaje i kada je okružena insektima i štetočinama, a tajna leži u mirisu koji biljka ispušta zahvaljujući uljima koja se nalaze na lišću. Lavanda je otporna na sušu i prilično izdržljiva, posebno kada se sadi u vrtu. Samo se pobrinite da ima dovoljno sunca i dobru drenažu.
FOTO: UNSPLASH