LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti

Ovo ne smijete učiniti ako vam mobitel padne u vodu!

Korisni savjeti za to kako uspješno osušiti mobitel ako padne u vodu.

Korisni savjeti za to kako uspješno osušiti mobitel ako padne u vodu.

Većina ljudi se bar jednom u životu susrela sa situacijom u kojoj im je mobitel pao u vodu. Naravno, nitko ne zna što točno treba napraviti u takvoj situaciji pa panično počnemo pretraživati savjete na internetu, a jedan od najpopularnijih je onaj da mobitel treba staviti u rižu kako bi ona upila vlagu iz mobitela.
 


VEZANO: Iskoristite priliku za posjet NSK na Danima otvorenih vrata


 

Krive metode

 

Međutim, Appleova stranica za podršku korisnicima upozorava da se metoda stavljanja mobitela u rižu ne bi trebala primjenjivati jer komadići riže mogu oštetiti mobitel. Također, napominju da se mobitel ne bi trebao sušiti toplim zrakom niti bi u njega trebalo stavljati maramice ili štapiće za uši kako bi ga se osušilo, piše Zimo.
 

 

Što učiniti?

 
Ako se radi o iPhoneu, na zaslonu se pojavljuje upozorenje o detektiranoj tekućini. Korisnici bi odmah nakon obavijesti trebali isključiti svoj Lightning ili USB-C kabel i ne ga uključivati dok mobitel nije u potpunosti suh. Ono što je potrebno napraviti da biste osušili mobitel jest lagano ga udarati o dlan ruke, pri čemu strana s konektorom treba biti okrenuta prema dolje, a nakon toga ga najmanje pola sata ostaviti u prostoriji i pokušati ga spojiti s kabelom. Mobitelu ponekad treba duže vrijeme da se u potpunosti osuši pa trebate biti strpljivi.

 

S druge strane, ako koristite Samsung mobitele, trebate obrisati vlagu s kućišta, utora za slušalice i punjenje i u tom slučaju preporuča se korištenje štapića ili vate.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA