LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
30 godina i 267 dana

Ovo je Bobi, odnedavno službeno najstariji pas na svijetu

Unatoč svojim godinama, ovaj četveronožni ljubimac i dalje uživa u svakodnevnom druženju s četiri mačke, a njegovi vlasnici ističu da je jedine zdravstvene probleme imao 2018.

Unatoč svojim godinama, ovaj četveronožni ljubimac i dalje uživa u svakodnevnom druženju s četiri mačke, a njegovi vlasnici ističu da je jedine zdravstvene probleme imao 2018.

Nedavno je član Guinnessove knjige rekorda postao Bobi, najstariji živući pas i jedini pripadnik svoje vrste koji je napunio 30 godina. Ako ćemo biti precizni, Bobi mirno plovi prema 31. te je prvog veljače bio star 30 godina i 267 dana.


Bobi živi na obiteljskoj farmi u portugalskom selu Conqueiros, a po pasmini pripada Alentejski pastirskom ovčaru. Unatoč svojim godinama, ovaj četveronožni ljubimac i dalje uživa u svakodnevnom druženju s četiri mačke, a njegovi vlasnici ističu da je jedine zdravstvene probleme imao 2018. Bobi ima manjih problema s kretanjem i vidom, no to i ne čuditi previše ako u obzir uzmemo njegove godine.

Bobi je pravi borac, samo on zna zašto je ovoliko dugo s nama. Mislim da mu nije lako jer prosječni životni vijek psa puno je manji. Da može govoriti, sigurno bi nam otkrio tajnu svoje dugovječnosti. Jako smo sretni što je Bobi i nakon 30 godina ovdje s nama - rekao je Leonel Costa, vlasnik najstarijeg psa na svijetu, prenosi Daily Mail.

Zanimljivo, Bobi uglavnom jede istu hranu kao i njegovi vlasnici. Budući da psima začini mogu ozbiljno naštetiti, vlasnici hranu prvotno namoče u vodu, a zatim posluže svom ljubimcu.

Bobi je u Guinnessovu knjigu rekorda ušao 1. veljače, a njegovo predstavljanje pogledalo je više od 300 tisuća ljudi.


 
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT