LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neugodne situacije

Ovih pet tipova ljudi ne želite sresti na obiteljskom okupljanju

Ručkovi, druženja i posjete u većini slučajeva ne bi trebali biti stresni, no gotovo svatko u široj obitelji ima barem jednu osoba koja će svojim komentarima, gestama ili ponašanjem upropastiti druženje ili će u najmanju ruku stvoriti neugodnu atmosferu. 

Ručkovi, druženja i posjete u većini slučajeva ne bi trebali biti stresni, no gotovo svatko u široj obitelji ima barem jednu osoba koja će svojim komentarima, gestama ili ponašanjem upropastiti druženje ili će u najmanju ruku stvoriti neugodnu atmosferu. 

Zajedno s blagdanima dolaze i neizostavna obiteljska okupljanja. Ručkovi, druženja i posjete u većini slučajeva ne bi trebali biti stresni, no gotovo svatko u široj obitelji ima barem jednu osoba koja će svojim komentarima, gestama ili ponašanjem upropastiti druženje ili će u najmanju ruku stvoriti neugodnu atmosferu. 

U nastavku predstavljamo nekoliko tipova osoba koje nikako ne želite sresti za blagdanskim stolom.
 

Direktor svemira


Malo metafore u podnaslovu, ali ovaj tip osobe jednostavno želi, svjesno ili nesvjesno, dominirati za obiteljskim stolom. Razumije se u sve i smatra da su njegovi stavovi najispravniji. Bilo tko drugi teško dolazi do riječi, a i kada napokon dobije priliku, slijedi instantno poklapanje direktora svemira.
 

Propagandist političke stranke


Propagandist dijeli određene sličnosti s prethodnim tipom, ali se ipak specijalizirao samo za jednu stvar - politiku. Ne želimo generalizirati, ali u ovaj tip osobe uglavnom svrstavamo starije ljude. U jednom ćete trenutku vjerojatno imati osjećaj da slušate Dnevnik, a ne da se nalazite na ležernom, obiteljskom ručku.
 

Kad će udaja/ženidba?


Ako ste slobodni, ili ste pak u vezi, zasigurno obiteljsko druženje nije moglo proći bez ovog, možemo slobodno reći, već tradicionalnog pitanja koji postavlja uglavnom osoba muškog spola - tetak, ujak, stric, djed... Još gore, i ne dao Bog, da ste prešli tridesetu, a da pritom ne planirate ženidbu/udaju! 
 

Tip bez srama


U ovaj tip osobe spadaju članovi rodbine koje zanima vaš intiman život. Ako ste muško, pitanja su vrlo često seksualne i krajnje neugodne prirode. Od ovog tipa osobe možete očekivati i pitanja kao što su: Kolika ti je plaća?; Jesi li se to udebljao/udebljala?; Zašto još nisi završio fakultet?
 

Ekipa na mobitelu


Da ne ispadne kako hejtamo isključivo starije članove obitelji, mlađi sudionici obiteljskog ručka vrlo često znaju biti itekako nepristojni. Ponajviše se to manifestira kroz mahinalno tipkanje po mobitelu, čak i za vrijeme jela. Ovom je tipu osobe interes za druženjem minimalan i jasno pokazuje kako jedva čeka otići kući.
FOTO: PIXABAY