LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pozitivan utjecaj

Ova životinja pozitivno utječe na vaše zdravlje!

Druženje s kućnim ljubimcima može ljudima pomoći u smanjivanju razine stresa i znatno poboljšati fizičko i psihičko zdravlje.

Druženje s kućnim ljubimcima može ljudima pomoći u smanjivanju razine stresa i znatno poboljšati fizičko i psihičko zdravlje.

Iako mnogi ljudi ove životinje smatraju nečistim i neuglednim, realnost dokazuje upravo suprotno. Naime, patuljaste svinje nemaju miris i vrlo su čiste te ih se smatra kao jednim od najboljih kućnih ljubimaca. Njihova veličina, čak i u odrasloj dobi, nije veća od veličine pasa što ih čini još više umiljatim.
 


VEZANO: Imate problema s koncentracijom? Ova vrsta glazbe pomoći će vam u učenju!


 

Mjesto za druženje

 

Priliku za svakodnevno druženje s patuljastim svinjama imaju stanovnici Japana u kafiću koji se otvorio 2019. godine, a tamo patuljaste svinje veselo trče i druže se s posjetiteljima, piše Magazin HRT.

Kafić s patuljastim svinjama sada je jedan od deset poslovnica u cijeloj zemlji, a u Japanu inače možete pronaći kafiće s različitim vrstama životinja.

 

Pozitivan utjecaj na zdravlje

 

Profesor kliničkih znanosti na američkom fakultetu, Dr. Bruce Kornreich, govori da druženje s kućnim ljubimcima može ljudima pomoći u smanjivanju razine stresa i znatno poboljšati fizičko i psihičko zdravlje, na primjer sniziti krvni tlak, ublažiti glavobolje te pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA