LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskustvo i edukacija

U tijeku su prijave za volontiranje na 18. Festivalu jednakih mogućnosti

Prijavite se za volontiranje i sudjelujte u uspostavljanju javne scene na kojoj će osobe s invaliditetom promicati svoje vrijednosti i prava.

Prijavite se za volontiranje i sudjelujte u uspostavljanju javne scene na kojoj će osobe s invaliditetom promicati svoje vrijednosti i prava.

Organizacijski tim Festivala jednakih mogućnosti (F=M) u potrazi je za entuzijastičnim volonterima, a roka za prijavu nema. Ipak, trebali biste se prijaviti što prije jer je granica prijavljenih ograničena: 180 pari volonterskih ruku.

Festival jednakih mogućnosti tradicionalna je međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom uz druge glazbeno-scenske i likovne umjetnike, a u sklopu kojega se održavaju i edukacijsko-rekreacijske i sportske igre.

Svrha je organiziranja ovakvoga događaja javno pokazivanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, a pritom se širi i poruka kako osobe s invaliditetom mogu i trebaju uživati ista prava i obveze poput svih drugih građana. Treba istaknuti da je zanimljivo i pohvalno da na tom trodnevnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz Hrvatske i inozemstva, a od toga je 600 osoba s invaliditetom.

Kako je Festival otvorenoga karaktera, održavat će se od 21. do 23. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s dnevnim rasporedom programa od 10 do 22 sata.

Prijavu obavljate pomoću obrasca, a prijaviti se mogu isključivo studenti zagrebačkoga Sveučilišta. Priprema volontera za rad, tj. edukacija, organizirana je 8. i 15. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u dvorani B4.

FOTO: PIXABAY / GERD ALTMANN