LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjižnica Vladimira Nazora

Otvoren natječaj za kratku priču zelene tematike

Važno je znati da autor može sudjelovati samo s jednom pričom zelene tematike na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu te priča ne smije obuhvaćati više od 5400 znakova.

Važno je znati da autor može sudjelovati samo s jednom pričom zelene tematike na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu te priča ne smije obuhvaćati više od 5400 znakova.

Natječaj metaFORA za najbolju kratku priču raspisuje se već jedanaestu godinu za redom, a ove godine izrasta iz zemlje, okoliša, sluša govor biljaka i drveća, diše kroz vjetar, vodu i zrak, zeleni se od trave i ideja koje će obnoviti svijet.

Iza njega stoji Knjižnica Vladimira Nazora, a svake godine raspisuje se krajem Mjeseca hrvatske knjige. Njegova završnica se, naime, zbiva u Noći knjige kada se i proglašavaju najbolji.

Za sudjelovanje u natječaju pozvani su pisci svih generacija i afiniteta, početnici, ali i oni već afirmirani. Važno je znati da autor može sudjelovati samo s jednom pričom na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu te priča ne smije obuhvaćati više od 5400 znakova.

Ključne riječi: ekologija / održivost / zdravlje / klima / zemlja / voda / zrak / okoliš / civilizacija / opstanak / biotehnologija / novi, zeleni pogledi na budućnost.

Priča ne smije biti objavljena do proglašenja u travnju 2023. kada će se u Noći knjige održati i javno čitanje najboljih priča.

Priče se šalju na e-mail:

foramala2023@kgz.hr (djeca osnovne škole)
metafora2023@kgz.hr (odrasli) 


Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona (podaci će biti zaštićeni; dijete prijavljuje roditelj ili druga odgovorna odrasla osoba).

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023., a popis pristiglih priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba. Najbolje očekuju atraktivne nagrade.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA