LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

Otkrij svoje glazbene navike i osvoji vrijednu nagradu!

Sudjelovanjem u istraživanju o glazbenim navikama srednjoškolci, studenti i mladi mogu doprinijeti rezultatima važnim za domaću glazbenu industriju, a ujedno iskoristiti priliku i za sudjelovanje u posebnom nagradnom natječaju.

Sudjelovanjem u istraživanju o glazbenim navikama srednjoškolci, studenti i mladi mogu doprinijeti rezultatima važnim za domaću glazbenu industriju, a ujedno iskoristiti priliku i za sudjelovanje u posebnom nagradnom natječaju.

Koliko mladi danas slušaju glazbu? Koju glazbu slušaju i kojim kanalima? Poznaju li mladi danas pojmove poput intelektualnog vlasništva i autorskih te srodnih prava? Na ova i slična pitanja imaš priliku odgovoriti iz svoje perspektive. Naime, Hrvatska diskografska udruga (HDU) zajedno s Udrugom za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) te portalom Studentski.hr provodi istraživanje o navikama slušanja glazbe kod mladih u Hrvatskoj.

Ovim se istraživanjem nastoji proniknuti u navike slušanja glazbe kod ciljane populacije između 15 i 30 godina, utvrditi koji su trendovi konzumacije glazbe među njima i koji se pritom glazbeni stvaralački i diskografski potencijal otvara na tržištu u skladu s interesima mladih. Na ovaj način srednjoškolci, studenti i mladi mogu doprinijeti rezultatima važnim za domaću glazbenu industriju, a ujedno iskoristiti priliku i za sudjelovanje u posebnom nagradnom natječaju.

Naime, za one najkreativnije rezerviran je smještaj u hotelu Olympia u Vodicama tijekom CMC festivala 8. lipnja. Ako odgovoriš na posljednje pitanje, imaš priliku osvojiti noćenje sa svojom pratnjom i dobro se provesti tijekom niza koncertnih nastupa na obali ovog dalmatinskog grada.

Sudjelovati u istraživanju možeš klikom na poveznicu gdje te čeka anketa u trajanju od 10 minuta, a tvoji će odgovori biti anonimni te prikazani u zbirnim rezultatima na kraju istraživanja. Sama anketa otvorena je do 2. lipnja, a 3. lipnja ime dobitnika nagradnog natječaja bit će objavljeno na Facebook stranici Hrvatske diskografske udruge.

Tijekom ovogodišnjeg Mjeseca glazbe u Zagrebu, ove godine posebno posvećenog mladima, HDU, ZAPRAF i portal Studentski.hr potpisali su Ugovor o suradnji. Navedenom suradnjom nastoji se približiti glazba mladima, a suradnja će i u brojna glazbena događanja Hrvatske diskografske udruge uključiti članove portala Studentski.hr i njihove čitatelje. Spomenuto istraživanje jedna je od aktivnosti započetih u travnju s dogovorenom suradnjom, a rezultati će biti objavljeni u lipnju 2019.