LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Vinska kava”

Opojna kombinacija kave u vinu od koje se ne možete napiti

Nakon što smo preživjeli razne čudne kombinacije koje su ipak doživjele svoju realizaciju, ovaj novitet osvojit će milenijalce diljem svijeta: kava odležana u vinu.

Nakon što smo preživjeli razne čudne kombinacije koje su ipak doživjele svoju realizaciju, ovaj novitet osvojit će milenijalce diljem svijeta: kava odležana u vinu.

Što zajedničko imaju sirova kava i vino? Oba pića poprave nam početak i završetak dan ili početak noći. No, vremena se mijenjaju, a promjene su sa sobom donijele spoj dva najdraža pića. Nakon što smo preživjeli razne čudne kombinacije koje su ipak doživjele svoju realizaciju, ovaj novitet osvojit će milenijalce diljem svijeta: kava odležana u vinu. Zvuči opojno i aromatično, zar ne? No, ovaj brak mnoge će usrećiti nakon što tek pročitaju vijest, a rastužiti ljubitelje vina jer – ne možete se napiti od ove čarobne kombinacije.

Na ovu zanimljivu ideju je došao Rick Molinari, vlasnik bara Molinari Caffe iz doline Napa, a sve kako bi slavio svoju ljubav prema vinu i kavi. Na službenim stranicama Molinari Caffe piše da odmaraju sirovu kavu u crnom kalifornijskom vinu, a ona na taj način upija aromu vina. Nakon toga je pažljivo suše i ručno prže u malim batchevima. Što se tiče kućne pripreme, iz kafića Molinari predlažu da se kava priprema u french pressu. Ako nema druge opcije, dobro će poslužiti i standardni aparat, no treba pripaziti da se kava ne pregrije.

Možete ju kupiti na službenim stranicama ako radite zbilja dobro plaćen studentski posao – 20 dolara za 250 grama. Ako ćete se naći u dolini Nape, svakako posjetite ovaj kafić, sigurno vrijedni probati.

Postoji i odličan trik ako ste veći ljubitelj vina nego kave – što više mlijeka dodajete, sve je jači okus vina. Također, što duže kava odstoji, bilo na vašem stolu ili preko noći, jači je okus vina. Dakle, i kava odležana u vinu stari dobro kao i vino samo (ne vino od 2 litre za 15 kuna, da se odmah ogradimo).

FOTO: PIXABAY