LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Male mudrosti

Odličnih 8 trikova za uštedu vremena, novca i prostora

Kako bismo vam sačuvali živce, donosimo vam trikove koji će vam olakšati male životne probleme.

Kako bismo vam sačuvali živce, donosimo vam trikove koji će vam olakšati male životne probleme.

Svatko od nas barem je jednom tražio daljinski i vodio rat s ukućanima, pokušao kablove držati na okupu ili pak napraviti tako dobru palačinku, a da kuhinja ostane uredna. Ako ste se pronašli u barem jednoj stvari od ove tri, onda će vam korisni trikovi koje vam donosimo poslužiti za uštedu vremena, novca, prostora, a najviše živaca.

1. Smjesa za palačinke 

Za idealnu palačinku potrebno je vrlo malo. Kako bi kuhinja, a i vi sami, ostali čisti, pametno je iskoristiti praznu bocu kečapa ili bilo koju drugu koja ima „uski vrh”. Omjer površine tave i količina smjese bit će ravnomjeran. 

FOTO: Pinterest

2. Raspoređena sredstva za čišćenje

Svi znamo kako je teško držati sve preparate za čišćenje na okupu, pa se mnogi ljudi služe prikazanim na slici. Idealno za male prostore ili pak za unutarnju stranu ormara. Naravno, držati podalje od djece.


FOTO: Pinterest

3. Punjači i spajalice

Još jedan veliki problem predstavljaju kablovi. Odjednom se koristi barem 2 punjača, slušalice i tko zna još kakvi kablovi. Rješenje za to nađeno je u velikim spajalicama koje neće dopustiti da se napravi veliki „čvor kablova”.


FOTO: Pinterest

4. Vodič za dobar sendvič

5 aktivnosti s prijateljima na plaži za odlično ljeto


Ravnomjerno raspoređivanje sira i salame na sendviču oduvijek je bila zagonetka. S ovim trikom dileme više nema. Salama ide u polukrugove tako da svaki kut kruha bude pokriven. 


FOTO: Pinterest

5. Daljinski 
 
Za negubljenje daljinskog poslužite se ljepilom u trakama koje su zalijepljene s bočne strane tv-a ili ormara. Idealno za ukućane kojima uvijek misteriozno nestane.
 
FOTO: Pinterest
 
6. Korisne boce šampona

Kako se pametno pakirati za ljeto?


Staru bocu šampona idealno je (opet) iskoristiti za mobitel. Izrezani vrh boce baciti, a u donji dio staviti mobitel. Bocu zakačiti za utičnicu tako da mobitel ne bude na podu za vrijeme punjenja.

FOTO: Pinterest

7.Spajalice i tipkovnica
 
Za puknute držače tipkovnice dobro je iskoristiti spajalice koje se zalijepe na puknuta mjesta. Ušteda popravka, a i trik koji omogućuje podignutu tipkovnicu kao i prije.
 
8. Nutella i sladoled

Kada je staklenka nutelle već pri kraju, za odlično raspoloženje i popravak dana dovoljno je u nju ubaciti kuglice omiljenog sladoleda. Užitak zagarantiran!
 
IZVOR: LIFEHACK
FOTO: PIXABAY