LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nogometna euforija

Od pijanog agresivca pa do pretencioznog filozofa: ovi tipovi nogometnih navijača svima će ići na živce

Među navijačima postoje razni tipovi koji će napraviti sve da vas izbace iz takta svojim stručnim sugestijama ili pak svojim osebujnim navijanjem. Gotovo svaka muška ekipa ima jednog člana u čijem društvu ne želite biti za vrijeme tekme.

Među navijačima postoje razni tipovi koji će napraviti sve da vas izbace iz takta svojim stručnim sugestijama ili pak svojim osebujnim navijanjem. Gotovo svaka muška ekipa ima jednog člana u čijem društvu ne želite biti za vrijeme tekme.

Za sve nogometne fanatike vrijeme je stalo, dnevni TV program pretrpan je utakmicama Svjetskog prvenstva koje se ove godine održava u Katru. Hrvatska se nalazi u skupini F, a svoju prvu utakmicu Vatreni igraju sutra, protiv reprezentacije Maroka. Ljestvica je postavljena visoko, grupa se mora proći, a kasnije, što bi se reklo, kako Bog da i sreća junačka. Šalu na stranu, Hrvatska je još uvijek aktualni viceprvak svijeta i očekivanja su, bez lažne skromnosti, velika!

Opće je poznato kaku su naši navijači, u većini slučajeva, najveći domoljubi kada se pobjeđuje, a u slučaju poraza, ne libe se sasuti drvlje i kamenje na hrvatske sportaše.

Također, među navijačima postoje razni tipovi koji će napraviti sve da vas izbace iz takta svojim stručnim sugestijama ili pak svojim osebujnim navijanjem. Gotovo svaka muška ekipa ima jednog člana u čijem društvu ne želite biti za vrijeme tekme.
 

Izbornik, filozof, Jose Mourinho


Da, sve je to on, neprikosnoveni nogometni stručnjak koji zna sve o taktici i u društvu redovno preuzme glavnu komentatorsku ulogu. Točno zna u kojoj minuti treba napraviti izmjenu, kojeg igrača treba uvesti i na koju poziciju. Ovakav će tip vjerojatno imati poteškoća s nabrajanjem prvih jedanaest, ali svejedno smatra kako bi bez problema mogao preuzeti izborničku poziciju. Zbog njegovih stručnih komentara vjerojatno će vam prisjesti i piva...
 

Agresivac


Ova vrsta navijača već ima rezervirano mjesto u paklu, a sve zbog izgovorenih psovki za koje vjerojatno niste niti znali da postoje. Nakon par alkoholnih pića, ovaj će tip, najčešće bez relevantnog povoda, opsovati sve do jednog igrača, a uvreda neće biti pošteđen niti izbornik. Dodatan problem nastaje ako se nogometni agresivac nalazi u kafiću jer, ako ste s njim u društvu, javno sramoćenje vam ne gine.
 

Pesimist


Nogometni pesimist neće propustiti nastup naše reprezentacije, ali će zasigurno nekoliko puta naglasiti - bolje da nisam došao, znam da ćemo izgubiti. Ponekad ćete imati dojam da ovaj tip samo čeka poraz Hrvatske, a sve kako bi se kasnije mogao naslađivati. 
 

Lik koji ne prati nogomet


Ova vrsta navijača ide ruku pod ruku s pesimistom, a njegova ravnodušnost zna poprilično naživcirati ostatak ekipe. Ne zanima ga utakmica, došao je popiti par piva, pojesti vrećicu čipsa i usputno dobaciti pokoju kritiku na račun nogometa.
 

Kladioničar


Njegova strast prema kocki jača je od svega. Na tekmu je došao s buntom listića iz kladionice, neprestano kopa po njima, prebacuje program i prati rezultate drugih utakmica. Nema nikavkih sportsko-navijački afiniteta, on želi samo jedno - da mu tiket napokon prođe!
 
FOTO: UNSPLASH