LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preporuke za serije

Nova serija oduševila kritičare i gledatelje: „Netflix je napokon napravio nešto dobro”

Serija donosi mješavinu modernog mita i mračne fantazije u kojoj su suvremena fikcija, povijesna drama i legenda neprimjetno isprepleteni. 

Serija donosi mješavinu modernog mita i mračne fantazije u kojoj su suvremena fikcija, povijesna drama i legenda neprimjetno isprepleteni. 

Nova Netflixova serija The Sandman osvanula je na platformi u petak, a već je oduševila i kritičare i publiku. Trenutno je na prvom mjestu prema gledanosti u čak 89 zemalja u kojima je dostupan Netflix, uključujući i Hrvatsku, a na IMDb-u trenutno ima visokih 8,1. 

Radi se o adaptaciji kultnog serijala istoimenih stripova Neila Gaimana, poznatog engleskog pisca i autora klasika poput Koraline, Američkih bogova, Nordijske mitologije... 

Serija donosi mješavinu modernog mita i mračne fantazije u kojoj su suvremena fikcija, povijesna drama i legenda neprimjetno isprepleteni. The Sandman prati ljude i mjesta na koja je utjecao Morpheus, Kralj snova, dok popravlja pogreške koje je napravio tijekom svoje egzistencije. Puna napete radnje, zanimljivih likova i nevjerojatnih sudbina, priča se poigrava s temeljnim idejama na kojima baziramo naše postojanje: što kada naši snovi ne bi bili beznačajni, već utjecali na naš život? I što bi se dogodilo kada u takvom svijetu ne bi postojao netko tko nas štiti dok smo u svijetu snova?

S obzirom na to da se radi o ekranizaciji stripa – a ekranizacije se uvijek smatraju manje uspješnima od originala – iznenađuje koliko su komentari pozitivni. Fanovi ističu kako serija vjerno prenosi događaje i ambijent stripa te da izuzetno vjerno dočarava likove. Kritičari se slažu. Prema Rotten Tomatoesu, The Sandman je dobio pohvale 86% kritičara

Fanovi Sandmana već mu priželjkuju popularnost kakvu je stekla serija Stranger Things, a mnogi nisu skrili oduševljenje time što je Netflix odlučio napraviti ekranizaciju u koju je uloženo 165 milijuna dolara. 
– Napokon nešto što ima zanimljivu priču, zanimljive likove i što vrijedi pogledati. Netflix je napokon napravio nešto dobro – glasi jedan od komentara gledatelje. 
FOTO: PEXELS