LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MATURANT u 78.

Nikad nije kasno: zbog duga u knjižnici dobio diplomu tek nakon 60 godina!

78-godišnji Ted ove godine napokon dobio svoju diplomu i izašao na pozornicu s kapicom na glavi zajedno sa 60 godina mlađom generacijom.

78-godišnji Ted ove godine napokon dobio svoju diplomu i izašao na pozornicu s kapicom na glavi zajedno sa 60 godina mlađom generacijom.

Ted Sams 1962. godine bio je maturant Srednje škole San Gabriel u Americi, no svoju diplomu nije mogao dobiti jer nije platio dug u knjižnici od 34 kune.

Kako Ted kaže, te 1962. suspendirali su ga pet dana prije kraja školske godine zbog čega nije mogao pristupiti završnom ispitu. Kako bi ga položio i napokon maturirao, Ted je upisao ljetnu školu tijekom koje je položio ispit, ali kada se vratio u San Gabriel kako bi dobio svoju diplomu, rekli su mu da mu je ne mogu uručiti zbog duga u knjižnici. Ted tada nije imao novce za platiti dug te je odlučio pričekati.

I pričekao je 60 godina te je 78-godišnji Ted ove godine napokon dobio svoju diplomu i izašao na pozornicu s kapicom na glavi sa 60 godina mlađom generacijom.
- Super su se odnosili prema meni i drago mi je da su se dobro odnosili i prema mojoj obitelji - rekao je Ted i dodao kako je mislio da su njegovu diplomu u školi odavno bacili.
Ipak, njegove kćeri Sherry i Sally odlučile su to provjeriti te kontaktirale školu koja je iz arhive iskopala Tedovu diplomu staru 60 godina. Nakon toga, ravnateljica škole Teda je pozvala da dođe na ceremoniju uručivanja diplome te je Ted napravio neviđeno - postao maturant ispred svojih kćeri, unuka i praunuka.
FOTO: PEXELS