LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava za najstrašniju noć u godini

Nasmijte se od straha uz filmske klasike Noći vještica

Noć vještica kuca, vi nemate kostim i iskreno vam se ne ide na neki tulum na kojem ćete vidjeti desetero identično maskiranih. Predlažemo vam da ostanete doma i pogledate jedan od mnogobrojnih klasika koje smo vam pronašli.

Noć vještica kuca, vi nemate kostim i iskreno vam se ne ide na neki tulum na kojem ćete vidjeti desetero identično maskiranih. Predlažemo vam da ostanete doma i pogledate jedan od mnogobrojnih klasika koje smo vam pronašli.

I dok klaunovi svakodnevno luduju po svjetskim i nesvjetskim gradovima, nama je potreban dan kada ćemo takve ludosti i obilježiti. Uvedena iz prekomorskog SAD-a, Noć vještica ima sve veću popularnost i na našim prostorima, dok ujedno naše, domaće maškare gube svoj smisao. 

Tom prilikom, ako baš niste ekipa koja se maskira u strašila i šeće po klubovima i raznim kućnim partijima, donosimo jedan slatki popis kultnih filmova koji su tradicijski već popularni u svijetu te se gledaju oko Noći vještica. U slučaju da baš i niste zainteresirani za ovaj popis, prošle godine smo vam predložili i popis najstrašnijih filmova, tako da slobodno i na tom popisu pogledajte zanima li vas išta. U slučaju da ste filmski partibrejker, bacite se u potragu i kopanje po ormarima i nađite svoju staru prašnjavu klaunovsku periku i pridružite se slavljenju strašnoga.

Young Frankenstein 1974

Samo jedno vam moramo reći – Gene Wilder!

Practical Magic 1998

Sandra Bullock, Nicole Kidman i mladi Goran Višnjić – pa ne može bolje.

The Haunted Mansion 2003

Komedija koju potpisuje Walt Disney, s Eddijem Murphyjem u glavnoj ulozi.

Sleepy Hollow 1999

Svatko tko imalo voli Noć vještica zna da to nije to ako se ne pogleda bar jedan film Tima Burtona. Bacite oko, ali ne doslovno na ovaj u kojem  tradicionalno glumi Johnny Depp.

Frankeweenie 2012

Još jedan genijalni uradak Tima Burtona, ali u nešto drugačijem tonu i obliku.

Corpse Bride 2005

I sad već polako možete pretpostaviti čiji je ovo film. Da, pogodili ste. Također, film iz pera Tima Burtona te, naravno, i ovdje možete čuti i primijetiti Johnnyja Deppa, ali i još jednu Burtonovu inspiraciju – Helen Bonham Carter.

Edward Scissorhands 1990

Zadnji film Tima Burtona u kojem glumi Johnny Depp, barem za ovaj popis, iako ništa ne obećavamo! Klasik koji je teško nadmašiti u ovom nabrajanju kultnih filmova za Noć vještica.

Harry Potter (2001-2011)

Iako dosta ljudi voli organizirati Harry Potter maratone oko Božića, vi napravite drugačije i pogledajte sve filmove za Noć vještica.

Casper 1995

Dobri duh, nikad boljeg nećete naći. Nostalgijom se vratite u djetinjstvo.

The Addams Family 1991

Tko nije – mora, i to pod must pogledati ovaj kultni film, ali i nastavak.

Ghostbusters 1984

Tko ne zna film, sigurno zna pjesmu. Ove godine je ovaj film dobio i svoju žensku inačicu, ne toliko dobru kao klasik, ali minimalno gledljivu, pa bacite oko.

Beetlejuice 1998

Nama poznatiji kao Bubimir, vjerovatno jedno od najdražih strašnih bića u povijesti ovakvih filmova.

Halloweentown (1998-2006)

Četiri nastavka koja će vas vratiti u djetinjstvo i učiniti život puno slađim.

Hocus Pocus (1993)

Za kraj smo ostavili jedan od najvećih klasika za Noć vještica. Hocus Pocus, koji ste vjerovatno svi pogledali, vrijedi pogledati više puta na Noć vještica.

FOTO: STUDENTSKI.HR