LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neformalno obrazovanje

Najkorisniji „online" certifikati

„Online" certifikati posebno su poželjni kod onih koji se bave nekim kreativnim područjem, kao što je rad s novim medijima. Donosimo vam neke od najpoželjnijih i najkorisnijih programa te mrežne stranice na kojima ih možete uglavnom beplatno steći.

„Online" certifikati posebno su poželjni kod onih koji se bave nekim kreativnim područjem, kao što je rad s novim medijima. Donosimo vam neke od najpoželjnijih i najkorisnijih programa te mrežne stranice na kojima ih možete uglavnom beplatno steći.

Smatrate li da vam fakultetsko obrazovanje ne nudi dovoljno praktičnih i korisnih znanja, razmislite o stjecanju online certifikata. Ne samo da ćete naučiti više i usavršiti se u određenom području, već ćete se istaknuti u mnoštvu prilikom prijave za posao.

Nekada davno sa srednjom ste školom mogli raditi što ste htjeli. Ne tako davno dovoljna je bila fakultetska diploma. Danas više ni to nije dovoljno. Poslodavci od svojih zaposlenika traže sve više znanja, iskustva, tehničkih vještina i ambicije. Tako i stručnjaci za zapošljavanje, poput dr. Jude Miller Burke, ističu kako online certifikati danas nisu više samo opcija, već nužnost – koja vam omogućava da postanete konkurentniji na tržištu rada.

Online certifikati posebno su poželjni kod onih koji se bave nekim kreativnim područjem, kao što je rad s novim medijima – društvene mreže, marketing, oglašavanje ili odnosi s javnošću. Kod njih je poznavanje HTML-a i CSS-a, Adobea, Illustratora, InDesigna, Google Analyticsa i SEO-a presudno za uspjeh. 

Donosimo vam neke od najpoželjnijih i najkorisnijih programa te mrežne stranice na kojima uglavnom možete beplatno steći certifikate:

Google Analytics

Riječ je o Googleovom alatu korisnom svima koji administriraju neku mrežnu stranicu. Također, odličan je za one koji pokreću vlastiti posao. Na stranici Google Analytics Academy možete pronaći tečajeve za Google Analytics prema različitim kategorijama. Bilo da ste početnik pa učite osnove ovoga alata, bilo da ste napredni i želite se usavršiti, zasigurno ćete steći korisna znanja – i potvrdu o njima.

Social Media Marketing

Još jedno danas vrlo popularno i šaroliko područje u online svijetu je Social Media Marketing. Na stranici HubSpot Academy možete pronaći nekoliko besplatnih online certifikata. Potrebno je samo napraviti korisnički račun na stranici i odabrati onaj koji želite. Osim certifikata za stjecanje marketinških vještina, na stranici su u ponudi i oni iz prodaje i dizajna.

Project Menagement

Ova vam je vještina dobrodošla gotovo u svakom poslu. Trening PMP (Project Management Professional) dostupan je online na službenoj mrežnoj stranici organizacije Project Management Institute. Nažalost, nije besplatan, no ako imate položen ovaj certifikat, automatski se više ističete u masi ostalih koji se prijavljuju za određeni posao, ali i kasnije za dobivanje promaknuća.

HTML/Programiranje

Veliki je plus znati izraditi mrežnu stranicu. Ova vještina više nije namijenjena samo onima koji se isključivo bave tehnologijom. Ako naučite HTML ili CSS, svakako ste na dobitku. Ako naučite ova dva programa, pred sobom imate mogućnost samostalne izrade vlastite mrežne stranice, ali i uređivanja neke već postojeće, i to s lakoćom i profesionalno. Postoje online programi putem kojih ih možete naučiti, primjerice na stranicama Lynda.com ili General Assembly. Programski jezici Java i C# korisni su za unaprjeđenje aplikacija. Pomoću njih možete kreirati programe koji procesuiraju kompleksnije aritmetičke i logičke probleme.

FOTO: PIXABAY