LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Microsoft najavio novi Windows 11, provjerite hoće li biti kompatibilan s vašim računalom

Nova verzija Windowsa bit će dostupna za instalaciju krajem ove godine, ali samo za računala koja zadovoljavaju minimalne hardverske specifikacije.

Nova verzija Windowsa bit će dostupna za instalaciju krajem ove godine, ali samo za računala koja zadovoljavaju minimalne hardverske specifikacije.

Od izlaska posljednje verzije Windowsa, Windowsa 10, prošlo je šest godina, a uskoro nam dolazi i nova verzija – Windows 11. Novi Windows bit će sličan Windowsu 10, a najupečatljivija razlika bit će startni izbornik. Naime, umjesto startnog izbornika s lijeve strane u operativnom sustavu Windows 11 startni će izbornik biti u sredini. 

S novom verzijom Windowsa Microsoft želi pomoći korisnicima da povećaju svoju produktivnost, pa će tako omogućiti brži i lakši pristup potrebnim aplikacijama, datotekama i alatima. No, kako nova verzija operativnog sustava ne bi bila samo okruženje za rad, Microsoft je pripremio i širu ponudu igara koja dolazi s Windowsom 11. 

FOTO: Microsoft

Windows 11 moći će se instalirati na osobna računala krajem ove godine, kada će u prodaju biti puštena i prva računala s već instaliranim Windows 11 sustavom. Moći će se instalirati na računala koja imaju minimalno 4 GB RAM-a, pohranu od 64 GB ili više i zaslon veći od 9 inča uz HD razlučivost. Više detalja o tehničkim specifikacijama dostupno je na poveznici

Ako vaše računalo ne ispunjava minimalne hardverske specifikacije za instalaciju Windowsa 11, moći ćete i dalje zadržati Windows 10. Za njega će Microsoft pružati programsku podršku do 2025. godine. 
FOTO: PIXABAY