LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostovanje Marine Batinić u podcastu U Zoni

„Mentalitet se u Splitu uzima kao izlika”

Osnivačica platforme Culture Hub Croatia, Marina Batinić gostovala je u podcastu U Zoni gdje je pričala o svom iskustvu inozemnog studiranja i o mentalitetu u Splitu.

Osnivačica platforme Culture Hub Croatia, Marina Batinić gostovala je u podcastu U Zoni gdje je pričala o svom iskustvu inozemnog studiranja i o mentalitetu u Splitu.

U 35. epizodi podcasta U Zoni gostovala je Marina Batinić, jedna od osnivačica platforme Culture Hub Croatia koja stoji iza kreativnog huba Prostor, ali i Splićanka s iskustvom studiranja u Hrvatskoj, Francuskoj i Španjolskoj. S Tomislavom Primorcem razgovarala je o europskim iskustvima i splitskim projektima.

Na početku razgovora neizbježna je bila usporedba studiranja na hrvatskom i stranom sveučilištu. Naime, Marina je nakon Erasmus iskustva za vrijeme studija u Hrvatskoj odlučila studirati u Francuskoj, a stekla je i španjolsku diplomu. Nakon studiranja stažirala je u Europskoj komisiji te se u Split vratila nakon 10 godina boravka u inozemstvu.
– Mentalitet se uzima kao izlika. – zaključila je Marina komentirajući stav da je Split sklon kritici i pesimizmu.
Objasnila je da se s kolegicama trudi Splitu donijeti europska iskustva i dati svom gradu priliku da se promijeni, ako to želi. Istaknula je važnost razmjene znanja pa je i otkrila da su im europski hubovi inspiracija za njihov splitski hub Prostor. Naglasila je da kulturnih kreativnih prostora nikada neće biti viška te je izrazila nadu da će ih u Splitu biti još i više.
– Sve što mi radimo je eksperiment. – priznala je Marina govoreći o razvoju samoodrživosti organizacije Culture Hub Croatia, ali i generalno stavu s kojim je s kolegicama podigla udrugu.
Razgovor je iskoristila i da objasni način funkcioniranja Prostora koji je otvoren za sve pojedince i organizacije. Ispričala je i priču o uređenju Prostora, hostelu za biljke, ali i drugim događajima.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.
FOTO: INFO ZONA