LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uskoro u kinima

„Medvjed na kokainu” – istinita priča o nadrogiranom stanovniku šume

Film „Cocaine Bear” temelji se na istinitoj priči, a gledateljima i ljubiteljima bizarnog želi na maštoviti način prikazati kako bi izgledao život jednog medvjeda koji se počastio bijelim prahom.

Film „Cocaine Bear” temelji se na istinitoj priči, a gledateljima i ljubiteljima bizarnog želi na maštoviti način prikazati kako bi izgledao život jednog medvjeda koji se počastio bijelim prahom.

Cocaine Bear ili u slobodnom prijevodu Medvjed na kokainu, zasigurno je jedan od najbizarnijih nadolazećih filmova. Ovdje nije riječ o nikakvoj metafori, već radnja uistinu prati nadrogiranog medvjeda, a posebnu pažnju privlači činjenica da se film temelji na istinitoj priči. 

Redateljica Elizabeth Banks inspiraciju je pronašla u priči iz 1985., kada je crni medvjed, težak oko 80 kilograma, umro od predoziranja kokainom. Životinja je pronađena mrtva u planinama okruga Fannin koji se nalazi u sjevernom središnjem dijelu američke savezne države Georgije.

Medvjed je torbu punu kokaina pronaša u obližnjoj šumi, a poznato je i porijeklo navedene droge. Te 1985. osuđeni krijumčar droge, Andrew Thornton, izbacio je pošiljku iz aviona, a usputno je doživio i zrakoplovnu nesreću. Zbog navodno preteškog tereta, Thornton nije uspio otvoriti padobran, što je na kraju dovelo do smrtnog ishoda.

„Ekskurzija“ – film Une Gunjak koji nas uvodi u svijet tinejdžera i seksualnog sazrijevanja


Sada se priča vraća na medvjeda koji je izbačenu pošiljku pronašao pa se odlučio obilato poslužiti njenim sadržajem.

Medvjed je pronađen u petak u sjevernoj Georgiji među 40 otvorenih plastičnih kutija koje su sadržavale kokain. Od životinja nije ostalo ništa osim kostiju i velike kože...– objavio je 1985.  New York Times.

Dakle, iako se temelji na istinitoj priči, Cocaine Bear zapravo želi na maštoviti način prikazati kako bi izgledao život jednog medvjeda nakon konzumacije ranije spomenutih supstanci.

Nedavno je objavljen službeni trailer, a film će u kinima biti dostupan od 24. veljače 2023. godine.

Snima se film o Beatlesima!GRISELDA: žena, majka, kraljica...


 
IZVOR: NY TIMES
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT